вівторок, 18 вересня 2012 12:47

Маринований часник готується місяць

Маринований часник готується місяць
Фото: gotovimdoma.ru

"У львівських супермаркетах у продажу побачила маринований часник. Ціна на нього досить висока – 60 гривень за кілограм, тому захотіла сама зробити мариновані голівки часника, а не купувати їх", – розповідає домогосподарка Світлана Катрусь, 31 рік.

Перед початком маринування Світлана бере молодий часник і вичищає його від лушпиння. Залишає лише останній шар, який тримає зубці часнику.

"На дно літрової банки викладаю горошини перцю, гвоздику і лавровий лист. Далі кладу підготовлений часник. Заливаю кип'ятком і залишаю на добу при кімнатній температурі", – розповідає жінка.

За її словами, після доби воду потрібно буде відцідити і залити часник маринадом.

Його Світлана готує так: "На 1 літр води беру по 50 грам солі і цукру. Додаю 2-3 ложки оцту і ставлю на газ закип'ятити. Коли маринад закипів, ще гарячим заливаю свій часник і закриваю кришкою. Уже за місяць ним можна смакувати", – додає вона.

Щоб часник набув рожевого кольору, у нього можна додати сирий буряк.

Зараз ви читаєте новину «Маринований часник готується місяць ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути