"У львівських супермаркетах у продажу побачила маринований часник. Ціна на нього досить висока – 60 гривень за кілограм, тому захотіла сама зробити мариновані голівки часника, а не купувати їх", – розповідає домогосподарка Світлана Катрусь, 31 рік.
Перед початком маринування Світлана бере молодий часник і вичищає його від лушпиння. Залишає лише останній шар, який тримає зубці часнику.
"На дно літрової банки викладаю горошини перцю, гвоздику і лавровий лист. Далі кладу підготовлений часник. Заливаю кип'ятком і залишаю на добу при кімнатній температурі", – розповідає жінка.
За її словами, після доби воду потрібно буде відцідити і залити часник маринадом.
Його Світлана готує так: "На 1 літр води беру по 50 грам солі і цукру. Додаю 2-3 ложки оцту і ставлю на газ закип'ятити. Коли маринад закипів, ще гарячим заливаю свій часник і закриваю кришкою. Уже за місяць ним можна смакувати", – додає вона.
Щоб часник набув рожевого кольору, у нього можна додати сирий буряк.
Коментарі