
Маринований імбир є додатком до багатьох страв. За ним не обовязково йти в магазин. Можна зробити на власній кухні. До того ж, ще й вибрати бажаний колір. Він може бути як блідо-рожевим, так і темно-фіолетовим. Для маринаду варто всього лиш змішати сіль, цукор та оцт. Решту зробить сам імбир, маючи власну перчинку.
Інгредієнти:
200 г очищеного кореня імбиря
60 мл (1/4 склянки) оцту
2 ч. солі
3 ст. л. цукру
1 шматочок столового буряка
Приготування:
Корінь імбиру очистимо й наріжемо тоненькими пластинками по напрямку волокон. Для цього підійде гострий ніж або картоплечистка.
Далі кладемо його в керамічний посуд. У каструльку налити оцет, додати сіль і цукор. Доведемо до кипіння і заллємо маринадом імбир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рожеву капусту маринують добу в гострому перці
Щоб імбир був рожевий, додайте в маринад маленький шматочок буряка. Охолоджений імбир складаємо в скляну банку і ставимо в холодильник.
Готовим він буде через 3-4 дня, але вважається, що на стіл імбир можна подавати вже через 5-6 годин після маринування.
У холодильнику імбир можна зберігати близько 3 місяців.
Коментарі