четвер, 27 вересня 2012 16:02

Магазинне м'ясо для шашлику реанімують курячими яйцями і газованою водою

Магазинне м'ясо для шашлику реанімують курячими яйцями і газованою водою
Фото: sheffpovar.com

"Якщо мені не вдалося купити м'ясо на базарі, а друзі на підході і чекають шашлику, то мушу купувати замочене і приправлене м'ясо для шашлику у магазині і реанімувати його вдома", -- розповідає киянин Олексій Цибулевський.

"Це м'ясо з якихось причин не продали, воно могло бути кілька разів замороженим, його посипали сіллю, перцем, залили оцтом, олією і ще бозна чим. Його треба рятувати".

Спершу чоловік ретельно і довго промиває м'ясо холодною проточною водою, обрізає і викидає жир та хрящі.

"Для шашлику м'ясо треба розрізати на шматочки будь-якої довжини, але товщина їхня має бути не більшою за 2-3 см. Його змішую із подрібненою, можна в блендері, цибулею. Її має бути в 5 разів менше від м'яса. Додаю соєвий соус, грам 100 на трилітрову каструлю. Не солю, бо сіль вбиває м'ясо, робить його сухим, зневодненим, неприємним на смак. А соєвий соус надає природного, ніжного смаку. Ще вкидаю спеції, 5 збитих курячих яєць. Вони утворять плівку і вбережуть кожний шматочок від витікання м'ясного соку. Доливаю сильно-газовану воду. Вона довершить смак. Вода має покрити м'ясо. Накриваю кришкою".

М'ясо Олексій перемішує кожні 15 хвилин руками близько години, поки перегорять дрова. Вугілля посипає сіллю, щоб утворився тонкий шар.

"Сіль не горить, швидко нагрівається, добре тримає жар у мангалі, і не дає горіти жиру, який скапуватиме на вугілля. Потім в порожню каструлю викладаю шар заздалегідь порізаної цибулі кільцями, щоб покрила дно. Обсмажую м'ясо по 4-5 хвилин з кожного боку і викладаю у каструлю, потім знову шар цибулі, шар м'яса. Каструля теж має стояти на вугіллі, але десь збоку. Заповнивши її наполовину, перемішую. М'ясо можна подавати до столу. Обов'язково із вином, ніякої горілки. Вона із шашликом несумісна", -- додає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Магазинне м'ясо для шашлику реанімують курячими яйцями і газованою водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути