середа, 20 червня 2012 15:39

Шашлик із скумбрії маринують чотири години
5

25-річна Алла Марценюк робить шашлик із скумбрії. Маринує її сіллю, перцем та лимонним соком.

"Шашлик із пісної риби недобрий, тому беру скумбію, вона жирна. Рибину вибираю з широкою спинкою, там є що з"їсти. Як вузька, то тільки шкура і кістки. Купляю свіжоморожену. Чекаю поки розмерзнеться. Мию, відрізаю голови і роблю два маленькі поперечні надрізи зверху та внизу біля хвоста, потім розрізаю поздовж живота. Виймаю внутрєності  хребет.

Рибу Алла натирає звечора і залишає до ранку, щоб промаринувалася.

"Змішую сіль, чорний перець горошком в рівних пропорціях. Додаю лимонного соку. Він притупляє неприємний рибний запах. Перемішую, щоб утворилась густа суміш. Кожну рибину добре натираю всередині та зверху. Часом додаю гірчицю шариками. Але  то на любітєля, бо не всім подобається. Складаю в каструлю одна на одну, лишаю на ніч в прохолодному місці. Треба, щоб риба постояла в маринаді не менше 4 годин. Тоді шашлик буде ніжним і соковитим.

Маринувати скумбрію в рідкому соусі жінка не рекомендує.

"Маринадів на основі білого вина, оцту, де є багато рідини не признаю. Від них риба набирається водою, стає крихка і не тримається купи".

Зараз ви читаєте новину «Шашлик із скумбрії маринують чотири години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути