Від поєднання інгредієнтів залежить смак десерту. Найяскравіші з них фрукти та ягоди. Справа не тільки у кольорі, а й смаку. Щоб не затіняли один одного, їх варто правильно скомбінувати.
Про це пише переможниця "МастерШеф" Ліза Глінська в Instagram.
З чим поєднуються ягоди
Полуниця – з вишнею, чорницею, персиком, бананами, малиною, динею, ожиною, лимоном і лаймом. Топове поєднання: полуниця-лайм;
Вишня – з полуницею, малиною, ожиною, чорницею, сливами, смородиною, абрикосом. У книзі Лізи "Від простого до складного" є вишнево-абрикосовий торт з шоколадним баваруа – його вважають одним з найвдаліших поєднань;
Чорниця – з полуницею, малиною, смородиною, ожиною;
Смородина – з ожиною, брусницею, малиною і журавлиною, сливою, абрикосом, персиком;
Малина – універсальна ягода. Вона гарна з цитрусовими, вишнею, сливами, смородиною, абрикосами і ожиною, а також з усією екзотикою: манго, маракуєю, кокосом;
Агрус – з будь-якою ягодою;
Обліпиха – до неї підійдуть айва, цитрусові, хурма, груші, ананаси, абрикоси;
Брусниця добре підкреслить смак яблук, смородини і апельсинів;
Журавлину міксуют з яблуками і цитрусовими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко почистити манго: кухонний лайфхак
З чим поєднуються фрукти
Яблука – з грушами, хурмою, сливою, абрикосами, журавлиною, ананасом, імбиром, виноградом.
Груші – з родзинками, яблуками, інжиром.
Абрикос – з апельсином, малиною, сливою і персиком.
Слива – абрикоси і вишня.
Хурма – з кумкватом та іншими цитрусовими, грушами, яблуками.
Банан – з манго, маракуєю, кокосом, ананасом і полуницею.
Інжир – з грушами, сливами, ожиною та цитрусовими.
Виноград – цитрусові і персики.
Лимон гарний з абрикосами, ягодами, вишнею, нектарином, сливами, грушами, тропічними фруктами і цитрусовими.
Апельсин – з полуницею, малиною, журавлиною, виноградом, хурмою, ананасом, інжиром.
Грейпфрут – з цитрусовими і тропічними фруктами, а також з персиками.
Манго – вся екзотика, а також яблука, ягоди, диня і цитрусові.
Диня – ягоди і цитрусові.
Не всі торти варто пекти. Мова не про желейні. Смачний та апетитний торт можна зробити з кавуна. Зняти з цієї ягоди шкірку і порізати на кілька шарів. Прикрасити ягодами та кремом та подати до столу.
Для більш святковішого варіанту ще пригодяться й мигдалеві пелюстки.
Коментарі