середа, 28 березня 2018 16:10

Крем для шоколадного бісквіту готують із вершків і маскарпоне

Шоколадний бісквіт із кремом з вершків та маскарпоне зазвичай прикрашають консервованими вишнями. Торт виходить насиченим і не сухим, як це часто буває з бісквітними тортами.

Рецепт Gazeta.ua розповіла Альона Гудзенко з м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Автор: Альона Гудзенко
  Бісквіт після приготування просочують вишневим сиропом.
Бісквіт після приготування просочують вишневим сиропом.

Інгредієнти:

Борошно - 2,5 склянки;

Цукор - 2 склянки;

Яйця - 2 шт;

Какао - 8 ст. л;

Молоко - 1 склянка;

Олія - 0,5 склянки;

Кип'яток - 1 склянки;

Розпушувач - 1,5 ч.л;

Консервовані, або заморожені вишні;

Сироп вишневий;

Жирні вершки - 300 мл;

Маскарпоне - 250 г (1 упаковка);

Пудра цукрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерки із сухофруктів і горіхів поливають розтопленим шоколадом

Приготування:

У миску в якій будете замішувати коржі додайте цукор, борошно, какао, розпушувач. Отриману масу ретельно перемішайте. В іншу миску додайте яйця і починайте збивати міксером чи блендером. Поступово додайте молоко і олію.

Потім злийте яєчно-молочну масу в першу миску і збийте все разом. Додайте склянку кип'ятку і ще все раз змішайте. Тісто має вийти рідким. Підготуйте форму для випікання.

Краще використовувати роз'ємну. Викладіть масу у форму і поставте в духовку на 1 год. 20 хв, при температурі 180 °C. Через годину перевірте готовність коржа - проштрикніть бісквіт зубочисткою. Випікайте до моменту, коли зубочистка виходитиме сухою.

Поки готується основа, починайте виготовляти крем. Збийте у мисці жирні вершки з цукровою пудрою. Додайте порціями маскарпоне. Все добре збийте.

Коли бісквіт готовий, дістаньте його з форми і розріжте на кілька коржів. Просочіть вишневим сиропом і перемажте приготованим кремом із консервованими вишнями. Полийте зверху розтопленим шоколад.

Кондитер з Лос-Анджелеса Алана Джон-Манн створює пухнасті торти, схожі на килими. Для цього вона поєднує різнобарвні фарби, щоб десерти виділялися не тільки незвичайною структурою, а й кольорами.

Зараз ви читаєте новину «Крем для шоколадного бісквіту готують із вершків і маскарпоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути