Шоколадний бісквіт із кремом з вершків та маскарпоне зазвичай прикрашають консервованими вишнями. Торт виходить насиченим і не сухим, як це часто буває з бісквітними тортами.
Рецепт Gazeta.ua розповіла Альона Гудзенко з м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Інгредієнти:
Борошно - 2,5 склянки;
Цукор - 2 склянки;
Яйця - 2 шт;
Какао - 8 ст. л;
Молоко - 1 склянка;
Олія - 0,5 склянки;
Кип'яток - 1 склянки;
Розпушувач - 1,5 ч.л;
Консервовані, або заморожені вишні;
Сироп вишневий;
Жирні вершки - 300 мл;
Маскарпоне - 250 г (1 упаковка);
Пудра цукрова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерки із сухофруктів і горіхів поливають розтопленим шоколадом
Приготування:
У миску в якій будете замішувати коржі додайте цукор, борошно, какао, розпушувач. Отриману масу ретельно перемішайте. В іншу миску додайте яйця і починайте збивати міксером чи блендером. Поступово додайте молоко і олію.
Потім злийте яєчно-молочну масу в першу миску і збийте все разом. Додайте склянку кип'ятку і ще все раз змішайте. Тісто має вийти рідким. Підготуйте форму для випікання.
Краще використовувати роз'ємну. Викладіть масу у форму і поставте в духовку на 1 год. 20 хв, при температурі 180 °C. Через годину перевірте готовність коржа - проштрикніть бісквіт зубочисткою. Випікайте до моменту, коли зубочистка виходитиме сухою.
Поки готується основа, починайте виготовляти крем. Збийте у мисці жирні вершки з цукровою пудрою. Додайте порціями маскарпоне. Все добре збийте.
Коли бісквіт готовий, дістаньте його з форми і розріжте на кілька коржів. Просочіть вишневим сиропом і перемажте приготованим кремом із консервованими вишнями. Полийте зверху розтопленим шоколад.
Кондитер з Лос-Анджелеса Алана Джон-Манн створює пухнасті торти, схожі на килими. Для цього вона поєднує різнобарвні фарби, щоб десерти виділялися не тільки незвичайною структурою, а й кольорами.
Коментарі