Щоб приготувати східні солодощі, не обов'язково купувати вартісні інгрідієнти. Вистачить меду, ізюму і звичайних горішків. 40 хвилин - і заморські ласощі готові.
Інгредієнти:
-300 г борошна
-6 яєць
-300 г смальцю
-1 склянка меду
-1 склянка цукру
-200 г смаженого арахісу
-100 г родзинок
-1 ч.л. ванільного цукру
Приготування:
До борошна додати 6 яєць. Замісити тісто, як на вареники. Розкачати тісто, порізати на тоненькі смужки середнього розміру.
Довести смалець до кипіння у невеличкій металевій каструлі. Невеликими порціями додавати у нього порізані смужки. Виймати з жиру, коли побіліють і збільшаться у розмірі.
Арахіс подрібнити. Мед розігріти у металевій ємності на малому вогні, додати до нього цукор. Помішувати, поки цукор повністю не розчинитися.
Посмажені смужки, арахіс, ізюм та гарячий мед змішати у великій посудині. Швидко пересипати у підготовлений поліетиленовий пакет. Сформувати круг і розрівняти суміш качалкою.
На кілька годин поставити під прес і почекати, коли остаточно вистигне.
До десерту також можна додати цукати, кунжут і сухофрукти.
Коментарі