середа, 23 січня 2013 10:21

Коропа запікають з горіхами та гранатом
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Надія Максимович знає більше десяти рецептів, як приготувати коропа у духовці. На вихідних готує рибу за улюбленим рецептом - із горіхами та гранатом, який дала подруга.

"Спочатку не вірила, що суміш гранату, цибулі, горіхів може дати рибі такий цікавий і незвичний смак. Зараз тільки так і готую. Чоловік спочатку начинку їсть, а потім до риби приступає", - каже жінка.

На півтора кілограмову тушку коропа знадобиться півсклянки волоських горіхів, половина великого граната, цибулина, спеції для риби.

Господиня чистить коропа від луски, видаляє нутрощі, вирізає зябра, миє тушку. Натирає коропа сіллю, залишає на 20 хвилин. Цибулю дрібно нарізає, волоські горіхи дрібнить у блендері. Із граната виймає зернята. Змішує цибулю, горіхи, зерна граната та спеції.

Змащує коропа олією. Натирає додатково спеціями всередині та зовні.

"У цьому рецепті можна додати моркву та цибулю. Моркву потріть на крупній тертці і викладіть на фольгу під рибу. Цибулю кільцями також викладіть під та на рибу. Скропіть олією", - додає.

Господиня кладе рибу на лист фольги, фарширує тушку сумішшю з горіхів, граната і прянощів, загортає. Ставить рибу у розігріту духовку на 15-20 хвилин. Потім розгортає фольгу і залишає страву в духовці ще на 10 хвилин для появи золотистої скоринки.

Запечений короп смакує з білим вином або з відвареними овочами.

 

Зараз ви читаєте новину «Коропа запікають з горіхами та гранатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути