
Секрет цієї страви - в бездоганній пропорції рідких і сухих інгредієнтів. Всього склянки бульйону достатньо, щоб сочевиця повністю зварилася, а гриби, овочі та зелень не встигли втратити форми, каже шеф-кухар Олексій Зімін.
Хороший бульйон для цієї сочевиці, до речі, можна зварити з пари цибулин, стебла порею, однією морквини, зелені селери, шматочка свіжого імбиру і півсклянки білого вина.
Інгредієнти:
часник - 3 зубчики
родзинки - 1 стакан
кумін (зіра) - 1 чайна ложка
цибуля ріпчаста - 1 головка
морква - 2 штуки
олія оливкова - 1 столова ложка
овочевий бульйон - 1 склянка
помідори - 4 штуки
шпинат - 2 склянки
паприка - за смаком
сочевиця - 2 склянки
сіль - 1 чайна ложка
печериці - 2 склянки
тертий імбир - 2 столові ложки
селера - 2 штуки
яблучний оцет - 1 столова ложка
Приготування:
Ріпчасту цибулю, часник, моркву, печериці і селеру дрібно нарізати. У глибокій сковороді добре розігріти оливкову олію і обсмажити до золотистого кольору цибулю, часник і моркву.
Додати в сковороду подрібнені печериці, потім влити оцет, перемішати і смажити на сильному вогні ще дві-три хвилини, поки гриби злегка не підрум'яняться.
Додати до овочів сочевицю, перемішати і теж злегка підсмажити. Потім влити бульйон, додати подрібнені помідори. Дати рідині закипіти, потім зменшити вогонь і залишити гаситися.
Тим часом дрібно нарізати червоний перець. Корінь свіжого імбиру очистити від шкірки і потерти на дрібній тертці - повинно вийти близько двох столових ложок.
Додати подрібнений червоний перець і імбир на сковороду, перемішати. Всипати кумін, чорний мелений перець, додати сіль. Перемішати і тушкувати п'ять-сім хвилин.
Коли бульйон майже повністю вбереться, додати на сковорідку родзинки. Акуратно перемішати і недовго згасити разом з овочами.
Додати шпинат. Листя молодого шпинату можна кинути в сковороду цілим, а великі та жорсткі краще позбавити від стебел і порвати руками або подрібнити ножем.
Гасити до тих пір, поки бульйон повністю не вбереться і сочевиця з овочами не придбає розсипчасту консистенцію. Готову сочевицю розкласти по глибоких піалах і відразу подавати.
Коментарі