Ексклюзиви
середа, 16 грудня 2015 16:30

Корисна вечеря: сочевиця з овочами і шампіньйонами

 

Секрет цієї страви - в бездоганній пропорції рідких і сухих інгредієнтів. Всього склянки бульйону достатньо, щоб сочевиця повністю зварилася, а гриби, овочі та зелень не встигли втратити форми, каже шеф-кухар Олексій Зімін.

Хороший бульйон для цієї сочевиці, до речі, можна зварити з пари цибулин, стебла порею, однією морквини, зелені селери, шматочка свіжого імбиру і півсклянки білого вина.

Інгредієнти:

часник - 3 зубчики

родзинки - 1 стакан

кумін (зіра) - 1 чайна ложка

цибуля ріпчаста - 1 головка

морква - 2 штуки

олія оливкова - 1 столова ложка

овочевий бульйон - 1 склянка

помідори - 4 штуки

шпинат - 2 склянки

паприка - за смаком

сочевиця - 2 склянки

сіль - 1 чайна ложка

печериці - 2 склянки

тертий імбир - 2 столові ложки

селера - 2 штуки

яблучний оцет - 1 столова ложка

Приготування:

Ріпчасту цибулю, часник, моркву, печериці і селеру дрібно нарізати. У глибокій сковороді добре розігріти оливкову олію і обсмажити до золотистого кольору цибулю, часник і моркву.

Додати в сковороду подрібнені печериці, потім влити оцет, перемішати і смажити на сильному вогні ще дві-три хвилини, поки гриби злегка не підрум'яняться.

Додати до овочів сочевицю, перемішати і теж злегка підсмажити. Потім влити бульйон, додати подрібнені помідори. Дати рідині закипіти, потім зменшити вогонь і залишити гаситися.

Тим часом дрібно нарізати червоний перець. Корінь свіжого імбиру очистити від шкірки і потерти на дрібній тертці - повинно вийти близько двох столових ложок.

Додати подрібнений червоний перець і імбир на сковороду, перемішати. Всипати кумін, чорний мелений перець, додати сіль. Перемішати і тушкувати п'ять-сім хвилин.

Коли бульйон майже повністю вбереться, додати на сковорідку родзинки. Акуратно перемішати і недовго згасити разом з овочами.

Додати шпинат. Листя молодого шпинату можна кинути в сковороду цілим, а великі та жорсткі краще позбавити від стебел і порвати руками або подрібнити ножем.

Гасити до тих пір, поки бульйон повністю не вбереться і сочевиця з овочами не придбає розсипчасту консистенцію. Готову сочевицю розкласти по глибоких піалах і відразу подавати.

Зараз ви читаєте новину «Корисна вечеря: сочевиця з овочами і шампіньйонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути