Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 08:20

Загинуло 126 футбольних фанатів

Загинуло 126 футбольних фанатів
На футбольному полі команда Гани Accra Hearts of Oak перемогли 2002-го. Це спричинило заворушення. Фото: https://newfootballsite.ucoz

На футбольному полі в столиці Гани - Аккре 9 травня 2001-го через тисняву загинули 126 вболівальників.

На стадіоні проходив поєдинок двох найтитулованіших команд країни - Accra Hearts of Oak і Asante Kotoko. Чиновники очікували заворушення на трибунах, тому залучили додаткові наряди правоохоронців.

Господарі поля - Accra Hearts of Oak забили два голи і перемогли з рахунком 2:1. Фанати гостей почали закидати поле пляшками, уламками сидінь, шматками бетону. Поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан корабля в момент аварії дивився футбол

Вболівальники заспокоїлися, але поліція продовжувала стріляти в натовп гумовими кулями. Глядачі розбіглися в різні боки, на трибунах почалася паніка і тиснява. Люди скупчилися біля вузького виходу зі стадіону. Вийти заважав двометровий паркан із колючою сіткою. 116 фанатів загинули від задухи і ще 10 померли від отриманих травм. На момент трагедії медичний персонал вже покинув стадіон. Людей відвозили одразу в морг.

Вболівальника Абдулу Мохаммеда рятувальники порахували мертвим і відправили в морг. Хлопець просто був непритомним, бо надихався сльозогінного газу. Тіла склали просто на підлогу моргу. Від болі він прийшов до тями, його врятували.

Президент Гани оголосив триденний траур. Футбольні матчі в країні припинили на місяць.

На стадіоні в Лімі під час футбольного матчу Перу-Аргентина 24 травня 1964-го загинуло більше 300 людей. Тиснява на Національному стадіоні сталася в столиці Перу Лімі в кінці матчу. Грали в рамках відбіркового турніру до XVIII літніх Олімпійських ігор.

Зараз ви читаєте новину «Загинуло 126 футбольних фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути