"Десерт "тирамісу" в перекладі з італійської означає "піднімає настрій", "збудливий" і "насичує". Готувати цей смачненький десерт не важко, особливо коли є готові продукти для нього - сир маскарпоне та печево савоярді. Це можна купити в будь-яких магазинах", - каже львів'янка Ольга Мацерук. У суботу чекає на гостей, готує перед їхнім приходом десерт терамісу.
Інгредієнти: 500 г вершкового сиру маскарпоне, 4 яйця, 4 столові ложки цукрової пудри, 250 мл холодної міцної кави, 4 столові ложки лікеру чи коньяка, 200 г готових савоярді, 250 г ягід для прикраси - малини чи журавлини.
"Савоярді або "дамські пальчики" - легке та пишне бісквітне печиво, його головне завдання - увібрати в себе якомога більше кавово-коньячної вологи. Можна печиво спекти самостійно, але магазинне коштує 25 гривень і таке ж смачне як і домашнє. Перш за все потрібно заварити каву. Якщо ви робите це в турці, поставте її на плиту, злегка нагрійте, всипте 3 чайні ложки меленої кави і цукор. Потім залийте холодною водою - так, щоб рідина на два пальці не доходила до верху. Не перемішуйте, просто чекайте, коли кавова шапочка почне підніматися. Не дайте їй втекти, негайно підійміть турку і через 10 секунд поставте назад на плиту. І так 3 рази. Після цього кава готова, її треба перелити в глибоку тарілку й остудити, потім влити коньяк", - радить Ольга.
Для крему відокремлює білки від жовтків. Збиває міксером білки в міцну піну. Віночком жовтки змішує з сиром маскарпоне, збиває до однорідної маси. Акуратно вмішує білки в сирну масу, щоб зберегти повітряну структуру білків. Крем готовий. Він світло-бежевого кольору.
Господиня вмочує кожне печиво в кавову суміш і викладає на окрему тарілку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сир "Маскарпоне" можна приготувати вдома
"Не перестарайтеся з обмочуванням печива. Це тільки на перший погляд здається, що воно тверде, як сухар, печиво моментально вбирає рідину. Якщо не хочете, щоб десерт перетворився в кашу, опускайте печиво в каву буквально на пів секунди", - радить Ольга.
Зверху поливає кремом. Потім накладає ще один шар печива, знову додає крем. Присипає зверху какао за допомогою ситечка, щоб порошок рівніше ліг. Прикрашає збитими з цукром ягодами журавлини. Поставити на мінімум півгодини у холодильник, щоб печиво остаточно просочилося.
Коментарі