Ватерзой - класичний бельгійський суп. Це незвичайний курячий суп як здається на перший погляд. Багато хто з українок роблять його своєю коронною стравою.
Курячим супом ватерзой був не завжди: колись річки забруднилися, риба вимерла - бельгійці її замінили рибу курчам. На відміну від багатьох заморських делікатесів, ця страва не вимагає складних інгредієнтів.

Інгредієнти:
Курка - 1 шт. (1 кг)
Курячий бульйон - 2 склянки
Морква - 1 шт.
Селера - 2 шт
Лук-порей - 1 стебло
Картопля - 6-8 шт.
Жовток - 1 шт.
Вершки (22% або 30%) - 200 мл
Вершкове масло - 2 ст. л.
Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями, моркву і селеру тонкою соломкою. Почистити картоплю.
У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.
Обсмажитиовочі до м'якості на середньому вогні (приблизно 10 хвилин).
Додати до них курку і трохи підрум'янити.
Потім налити в каструлю бульйон, покладіть картоплю, лавровий лист і чорний перець горошком.
Довести суп до кипіння і томити на маленькому вогні 35 хвилин.
Коли курка стане м'якою, вийняти її з каструлі разом з лавром і перцем. Відокремити м'ясо від кісток.
В окремій мисці збити жовток з вершками. Додати ополоник гарячого бульйону і перемішати.
Отриману суміш налити в суп, швидкими рухами перемішати.
Потім посолити і поперчити.
Повернути в суп куряче м'ясо, прогріти, але не доводити до кипіння.
Подавати ватерзой з грінками, посипавши зеленню.
Коментарі