середа, 03 листопада 2021 20:29

Кекс на манці можна готувати без яєць і молока

Автор: Роза Туманова
  Кекс на манці можна готувати в різних варіаціях
Кекс на манці можна готувати в різних варіаціях

Блогерка Роза Туманова поділилася рецептом універсального кексу на манці. Любить його за простоту, смак і простір для варіацій.

"Цей рецепт кексу буде кожному по кишені. Навіть якщо вдома немає ні яєць, ні масла, ні молока, а солодкої випічки, хай і простої, але хочеться", - пише блогерка у соцмережах.

"Беремо склянку манки, заливаємо його склянкою теплої води (можна молоком чи сироваткою, що у вас є вдома). Намагаюся не пересолоджувати, бо не бачу в тому сенсу, тому додаю лише пів склянки цукру (на ваш смак можна більше), додаю олії (2-3 столові ложки) і пакетик ванільного цукру.

Ставимо не менше, ніж на годину, суміш розбухати.

Можете в той час сміло зайнятися іншими справами: приготувати іншу страву, прибрати чи почитати, а то й просто полежати на дивані.

Потім взагалі майже нічого робити. Розігріваєте духовку до 180 градусів. Змішуєте рідку манну частину з борошном та пакетиком розпушувача. Борошна додаємо на око. Дивлячись який хочете, щоб був кекс. Якщо більш ніжний, то менше борошна, якщо більш щільний по текстурі, то більше.

Можна з фруктами запікати, з варенням, з родзинками, шоколадом. В тісто попередньо домішувати какао для іншого кольору, чи вівсянки для іншого відтінку смаку . Додавати, наприклад, не пшеничне, а кукурудзяне борошно. Словом, якщо все добре з кулінарної фантазією, то маючи за основу лише один рецепт такого собі універсального кексу, можна завше спекти безліч смачних та різних на смак варіантів", - ділиться Роза Туманова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний перекус для фігури: бутерброди від Аніти Луценко

Своїм синам, каже, за півроку спекла більше 100 кексів, і досі цей рецепт нікому не набрид.

Шаурма може бути не лише смачна, але й корисна. Головне готувати з правильних інгредієнтів. Відмовитися від лаваша та жирного м'яса. Натомість використати рибу, сир та багато зелені.

Простим рецептом популярної закуски поділилася кондитерка Єлизавета Глінська.

Зараз ви читаєте новину «Кекс на манці можна готувати без яєць і молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути