Традиційно для великоднього кошика та святкового столу українці запікають не лише ковбасу, а й підчеревину.
Сало з м'ясними прожилками неймовірно м'яке, ароматне та смачне у поєднанні з гірчицею чи хроном. Така закуска красиво виглядає на м'ясній тарілці з бужениною та домашньою ковбасою.
Gazeta.ua ділиться рецептом приготування запеченої підчеревини, яку варто приготувати на великодній стіл.
Підчеревина у рукаві
Інгредієнти
1 кг підчеревини
1 ст.л (без гірки) солі
0,5 ч.л. меленого перцю
1 головка часнику часнику
4-5 горошин духмяного перцю
1 ч.л зерен французької гірчиці
0,5 ч.л приправи "Італійські трави" (за бажанням)
1 шт лаврового листа.
Як приготувати
Підчеревину злегка обмийте. Зайву вологу приберіть паперовими рушниками.
Часник пропустіть через прес і з'єднайте з сіллю та перцем. Цією сумішшю добре натріть сало з усіх боків. Рівномірно розкладіть зерна гірчиці. Ззверху притрусіть італійськими травами.
Покладіть підчеревину у контейнер зі щільною кришкою і покладіть у холодильник на 12 годин. Можна і більше.
Коли сало промаринувалося, його можна скрутити "півмісяцем" у форму рулету та обмотати нитками. При розрізанні сало матиме красиву форму на тарілці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати домашню ковбасу на Великдень: три рецепти запашної традиційної нарізки
Підчеревину покладіть у рукав для запікання. Підчеревину покладіть у рукав для запікання та киньте лавровий лист. Дехто використовує фольгу. Але у ній шкірка підчеревини швидко засихає і потім дуже важко нарізати продукт красиво разом зі шкіркою.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте приблизно 30 хвилин, а потім зменште температуру до 160 градусів і хай сало запікається ще годину.
За 15 хвилин до готовності зверху розкрийте рукав, щоб сало підрум'янилося.
Підчеревина вийде соковитою, ароматною та неймовірно ніжною, навіть коли охолоне.
Щоб запекти м'ясо в духовці, не треба багато зусиль. М'ясо після приготування залишиться соковитим та ніжним, якщо знати кілька правил. В першу чергу - правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою. Друге правило - правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило - запікайте свинину в рукаві.
Коментарі