
Вареники - популярна страва в Україні та за її межами. Секрет не лише у смачній та соковитій начинці, але й у правильному замісові тіста. Воно має бути ніжним, тримати форму та не розварюватися.
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки
вода - 1,5 склянки
яйце - 1 шт.
соняшникова олія - 3 ст. л.
сіль - за смаком
Приготування:
Змішати з сіллю просіяне борошно. Зробити в гірці поглиблення і додати соняшникову олію. У кип'ячену воду додати борошно. Перемішати масу до однорідності. Дати тісту 5 хвилин настоятися. В окремому посуді збити яйце. Влити суміш в тісто і вимішувати протягом 10 хвилин. Залишити в мисці на 30 хвилин та накрити рушником. Заварне тісто виходить ніжним, м'яким і піддатливим до роботи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів
Тісто на пиріг має бути густе і пружне. Для приготування знадобиться борошно, масло, цукор, розпушувач і яйця.
Коментарі