середа, 07 жовтня 2020 16:00

Як приготувати ідеальне заварне тісто для вареників і чебуреків

Як приготувати ідеальне заварне тісто для вареників і чебуреків
Підходить не лише для вареників, але й для чебуреків та пампушок. Фото: Photo by Vaibhav Jadhav from Pexels

Вареники - популярна страва в Україні та за її межами. Секрет не лише у смачній та соковитій начинці, але й у правильному замісові тіста. Воно має бути ніжним, тримати форму та не розварюватися.

Інгредієнти:

борошно - 3 склянки

вода - 1,5 склянки

яйце - 1 шт.

соняшникова олія - 3 ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Змішати з сіллю просіяне борошно. Зробити в гірці поглиблення і додати соняшникову олію. У кип'ячену воду додати борошно. Перемішати масу до однорідності. Дати тісту 5 хвилин настоятися. В окремому посуді збити яйце. Влити суміш в тісто і вимішувати протягом 10 хвилин. Залишити в мисці на 30 хвилин та накрити рушником. Заварне тісто виходить ніжним, м'яким і піддатливим до роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів

Тісто на пиріг має бути густе і пружне. Для приготування знадобиться борошно, масло, цукор, розпушувач і яйця.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ідеальне заварне тісто для вареників і чебуреків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути