Якщо не має часу та бажання займатись консервацію, чудова альтернатива - заморозка. Тут все набагато простіше і швидше. Головне дотримуватись правильної послідовності. Тоді фрукти та овочі не втратять свого смаку та форми.
Охолодження
Спершу фрукти та овочі потрібно поставити на кілька годин в холодильник. Лише після цього морозити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сезонні фрукти та ягоди коштують найдешевше: ціни
Правильна тара
Поліетиленові пакети - найкраща тара. Також зручно використовувати пластикові контейнери, які витримують низькі температури.
Розморозка
Щоб після розморозки фрукти та овочі не перетворились в "кашу"- перед цим поставте їх на кілька годин в холодильник. Лише після цього можна виставляти в приміщення кімнатної температури.
Що не варто заморожувати
Овочі, які містять багато води не придатні для заморожування. Наприклад: помідори, абрикоси, сливи, виноград. Так, заморозити їх звичайно ж можна. Але розморожений варіант навряд комусь сподобається. Овоч нагадуватиме в'язку речовину без смаку і запаху.
Із кабачків можна приготувати все, що завгодно. Хоч солоне, хоч солодке — навіть варення.
Коментарі