




Такий недорогий і всім доступний продукт, як куряча печінка, не тільки прикрасить своїм смаком страву, але і принесе організму багато вітамінів. Вона багата фолієвою кислотою, яка розвиває і підтримує наші кровоносну та імунну системи. Цей салат дуже смачний і чудово підійде як на кожен день, так і до свята.
Інгредієнти:
куряча печінка - 300-400 г.
солоні огірки - 3 шт.
цибуля - 2 шт.
морква - 2 шт.
яйце - 3 шт.
твердий сир - 50 г.
часник - 3 зубчики
майонез - за смаком
Приготування:
Перед приготуванням печінку добре промийте і видаліть плівочки. Воду доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, перець горошок, очищену моркву і цибулину.
Також можна додати сушену зелень. Прокип'ятіть бульйон 5 хв. Куряча печінка не любить довгого приготування, вона стає твердою і не смачною. Тому киньте її в киплячий бульйон і готуйте 10-15 хв. Посоліть за смаком 5 хв до готовності, якщо додати сіль відразу вона також зробить печінку гумовою.
Важливо не переварити яйця, інакше вони стануть сині, а це не дуже красиво буде виглядати в салаті. 15 хв буде цілком достатньо, щоб яйця приготувалися добре.
Овочі почистити. Моркву натерти на крупній тертці, а цибулю порізати дрібними кубиками. Вона не має бути підгорілою, це повністю зіпсує смак салату.
Підсмажте цибулю до золотистого, напівпрозорого кольору на олії на малому вогні. Відразу ж як ви виклали цибулю в сковорідку посоліть її і додайте чорний мелений перець, це додасть їй аромату і смаку. Додати туди натерту моркву. Після того як цибуля охолоне виберіть її шумівкою і додайте в салат.
Порізати холодну курячу печінку ножем на тонкі смужки.
Солоні огірки краще брати великі, порізати їх кубиками. Теж саме зробити з круто звареними яйцями.
Часник пропустити через прес. Зелень дрібно порізати.
Викласти перший шар з печінки, змастити майонезом. Далі так само викладати огірки, потім моркву, обсмажену з цибулею. Усе посипати часником, додати яйця.
Зверху посипати сиром. Між шарами зробити майонезну сіточку.
Поставити салат в холодильник на кілька годин.
Коментарі