Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 16:23

Ідея святкового обіду: Салат з курячої печінки та сиру
5

Такий недорогий і всім доступний продукт, як куряча печінка, не тільки прикрасить своїм смаком страву, але і принесе організму багато вітамінів. Вона багата фолієвою кислотою, яка розвиває і підтримує наші кровоносну та імунну системи. Цей салат дуже смачний і чудово підійде як на кожен день, так і до свята.

Інгредієнти:

куряча печінка - 300-400 г.

солоні огірки - 3 шт.

цибуля - 2 шт.

морква - 2 шт.

яйце - 3 шт.

твердий сир - 50 г.

часник - 3 зубчики

майонез - за смаком

Приготування:

Перед приготуванням печінку добре промийте і видаліть плівочки. Воду доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, перець горошок, очищену моркву і цибулину.

Також можна додати сушену зелень. Прокип'ятіть бульйон 5 хв. Куряча печінка не любить довгого приготування, вона стає твердою і не смачною. Тому киньте її в киплячий бульйон і готуйте 10-15 хв. Посоліть за смаком 5 хв до готовності, якщо додати сіль відразу вона також зробить печінку гумовою.

Важливо не переварити яйця, інакше вони стануть сині, а це не дуже красиво буде виглядати в салаті. 15 хв буде цілком достатньо, щоб яйця приготувалися добре.

Овочі почистити. Моркву натерти на крупній тертці, а цибулю порізати дрібними кубиками. Вона не має бути підгорілою, це повністю зіпсує смак салату.

Підсмажте цибулю до золотистого, напівпрозорого кольору на олії на малому вогні. Відразу ж як ви виклали цибулю в сковорідку посоліть її і додайте чорний мелений перець, це додасть їй аромату і смаку. Додати туди натерту моркву. Після того як цибуля охолоне виберіть її шумівкою і додайте в салат.

Порізати холодну курячу печінку ножем на тонкі смужки.

Солоні огірки краще брати великі, порізати їх кубиками. Теж саме зробити з круто звареними яйцями.

Часник пропустити через прес. Зелень дрібно порізати.

Викласти перший шар з печінки, змастити майонезом. Далі так само викладати огірки, потім моркву, обсмажену з цибулею. Усе посипати часником, додати яйця.

Зверху посипати сиром. Між шарами зробити майонезну сіточку.

Поставити салат в холодильник на кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Ідея святкового обіду: Салат з курячої печінки та сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути