понеділок, 23 листопада 2015 15:29

Ідея святкової вечері: морепродукти у вершковому соусі

 

— Восени завжди хочеться порадувати себе і гостей чимось теплим, ароматним та поживним. Для такого випадку прекрасно підійдуть мідії у вершках і з цибулею-пореєм. Це одна з найпопулярніших страв в нас у закладі. Аби приготувати таку вдома, просто купіть заморожені мідії. Всі інші продукти — прості й доступні, — каже Світлана Літовченко, кухар ресторану "Silvio D'Italia", що на столичному Подолі.

За словами кухаря, мідій для однієї порції треба зовсім небагато — усього 150 грамів. Після розморожування вони мають важити 115.

Якщо приготувати таку страву для несподіваного гостя, той точно буде у захваті. Мідії у вершковому соусі можуть бути як самостійною стравою, так і гарячою закускою.

 

Мідії у вершковому соусі від ресторану "Silvio D'Italia"

Інгредієнти:

Для основи:

мідії розморожені — 115 грамів

цибуля-порей — 60 грамів

часник — 1-2 маленьких зубці

масло вершкове — 30 грамів

олія рослинна — 10-15 грамів

вершки кулінарні 30% жирності — 100 грамів

сіль, чорний мелений перець — за смаком

лимон — дві скибки

базилік свіжий — гілочка з 3-4 листочками

Для "кошика":

яйце — 1 штука

цукор — 1 чайна ложка

сіль — на кінчику ножа

склянка молока

борошно — скільки візьме тісто

Приготування:

Приготувати форму-млинець: замісити рідке тісто, як зазвичай для млинців. Підсмажити доволі товстий шар тіста, аби млинець вийшов щільний. Із залишку тіста можна зробити більше млинців. Подати їх можна відразу після мідій на десерт.

Приготувати основу: мідії поступово розморозити у холодній воді, не розігріваючи. Видалити з мідій "вії". Добре промити. Почистити цибулю-порей і нарізати тонкими кільцями товщиною в 0,1 сантиметра.

На суміші з вершкового масла та рослинної олії обсмажити при періодичному помішуванні цибулю-порей. Цибуля має набути ледь золотавого кольору. Додати до цибулі мідії, мелений або свіжий дрібнений часник. Поступово влити вершки 30% жирності. Посолити та додати чорний мелений перець.

Дати суміші з цибулі, вершків, мідій та спецій закипіти. Після цього відразу ж зменшити вогонь. Спробувати на смак: у разі необхідності додати спецій або солі.

Млинець-оболонку збризнути рослинною олією. Пусту і чисту глибоку миску поставити на столі догори дном. Викласти зверху млинець так, аби повторював форму посудини. Поставити у мікрохвильовку. Потримати півхвилини, доки стане сухий і хрусткий.

Почекати, доки млинець охолоне. Викласти в нього мідії з соусом. Прикрасити шматочками лимону та листочками свіжого базиліку. Відразу ж після приготування подавати до стола.

 
Зараз ви читаєте новину «Ідея святкової вечері: морепродукти у вершковому соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути