
Незважаючи на те, що качка - найжирніша з усіх домашніх птахів, є в ній і нежирна частина. Це качина грудка. Прекрасна ідея для святкового вечора - приготувати качину грудку з апельсиновим соусом.
Готувати таку страву зовсім не складно, та й потрібно для нього всього кілька інгредієнтів. Рецептом приготування качки з апельсиновим гарніром ділиться з Gazeta.ua шеф-кухар столичного будинку-ресторану "Whisky Corner" Олексій Повторейко.
Качина грудка з апельсином і цитрусовим соусом
Інгредієнти:
качина грудка
очищений апельсин для гарніру - 200 грамів
апельсинова цедра для соусу
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
борошно пшеничне - 1 чайна ложка
масло вершкове - 1 чайна ложка
Приготування:
Підготувати грудку: зробити на ній надрізи з боку жиру по діагоналі сіткою. Посолити і поперчити м'ясо.
На суху розпечену сковорідку викласти качину грудку стороною жиру. Витопити половину жиру. Після цього привернути м'ясо і довести до готовності, періодично перевертаючи знову.
За словами кухаря, під час приготування температура всередині грудинки повинна бути не більше 50 градусів. Інакше готове м'ясо стане досить сухим.
Готову качину грудку нарізати на медальйони. Розкласти після смаження на серветку, щоб з м'яса стік зайвий сік. Потримати на серветці м'ясо треба близько півхвилини.
Приготувати гарнір: очистити від шкурки апельсини. Прибрати також плівку і кісточки. Має бути чисте філе. Шкірку не викидати - вона стане в нагоді пізніше.
Кинути очищені шматочки апельсина на розпечену сковорідку з витягнутим маслом. Підсмажувати по десять секунд з кожної сторони. Після чого так само, як і качину грудку, викласти на серветку.
Приготувати соус: тонку цедру апельсина (тільки помаранчеву шкірку) нарізати соломкою. Після цього цедру потрібно тричі проварити і промитий в окропі по кілька хвилин, при цьому кожен раз в новій воді.
З апельсина, що залишився, вичавити фреш. Потім кинути в нього зварену цедру.
Загустити соус за допомогою додавання борошна, перемішаного з вершковим маслом в пропорціях 50 на 50. Посолити і поперчити за смаком.
До подачі викласти віялом грудинку на тарілку. Навпроти викласти філе апельсина. Полити все апельсиновим соусом і цедрою.
Коментарі