
Приготування ідеального стейка на грилі – це мистецтво. Проте є прийоми, які допомагають його засвоїти. На що варто звертати особливу увагу для отримання правильного результату у приготуванні смачного м'яса.
1. Віддавайте перевагу центральній частині вирізки
2. Шукайте необхідну товщину. Шматок м'яса має бути товщини не менше як 2,5 см, а то й 4-5 см.
3. Уникайте добавок, оскільки вони впливають на смак м'яса. Поширеним прикладом є сольовий розчин, який призначений для збільшення розміру стейка і рівня вологості.
4. Не обрізайте жир. Він додає певного смаку м'ясу, тому його наявність, на додаток до мармурових шматочків, допоможе отримати кращий результат.
5. Мастіть стейк оливковою олією перед тим, як його приправити. Це дозволить швидко піднятися температурі поверхні, забезпечуючи соковитіший кінцевий продукт.
6. Використовуйте маринад для маленьких шматків. Потрібно змішати трохи оливкової олії, бальзамічного оцту, вустерського і соєвого соусу, гірчиці діжонської і часнику.
7. Не використовуйте виделку. Проколи виделкою дозволять вийти соку і можуть привести до зменшення аромату. Краще завжди використовувати лопатку або щипці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові секрети: Віктор Бронюк поділився кулінарними лайфхаками
8. Не варто часто перевертати
На початку приготування стейк потрібно покласти в найгарячіше місце на грилі, щоб він рівномірно присмажився. Після цього краще перемістити його в прохолоднішу частину. Занадто часте перевертання може привести до обвуглювання м'яса і зменшення на ньому приправ.
9. Наберіться терпіння. Після приготування м'ясо має відпочити від 7 до 10 хвилин. Це допоможе сокам рівномірно розподілитися по всьому стейку.
10. Поверніть стейк на гриль
Після того, як стейк "відпочив", потрібно покласти його назад на решітку і потримати приблизно по 30 секунд з кожної сторони безпосередньо перед подачею на стіл.
У спеку доречними є не тільки стейк, а й молода ароматна картопля. З неї можна приготувати безліч незвичайних страв. Вони доречні для ситного недільного обіду.
Про них далі у статті.
Коментарі