Лазанья - це італійська страва, яка часто продається замороженою в магазинах. Щоб вона вийшла хрусткою зовні і з соковитою начинкою, її краще приготувати самому. У класичний рецепт додають мєясо. Але цікавішим смак виходить зі шпинатом та помідорами. Тут головне - мати пластинки тіста. Далі справа семи хвилин на плиті і двадцяти в духовці.
Інгредієнти:
0,5 кг свіжого шпинату
2 морквини
1 цибулина
4 помідори
щіпка сухого майорану
Соус бешамель:
0,5 знежиреного молока
2 ст. л. борошна
оливкова олія, сіль, мелений чорний перець
60 г твердого сиру
Листи для лазаньї:
500 г борошна
5 яєць
1 ст. л. олії
Приготування:
начинка:
Почистити цибулю, нарізати півкільцями і підсмажити 5 хвилин на невеликому вогні.
Почистити і нарізати кубиками моркву. Додати її в сковород і тушкувати ще 8 хвилин.
Зняти шкірку з помідорів. Для цього надрізати шкурку помідорів хрест-навхрест і опустити їх на кілька секунд в киплячу воду.
Порізати очищені помідори кубиками. Додати їх теж до цибулі і моркви і продовжити тушкувати ще 6 - 7 хвилин.
Помити шпинат, нарізати його і додати разом з майораном тушкуватися до овочів.
Листи для лазаньї:
Розмішати яйця, олію і сіль.
Висипити борошно в миску і вилити туди яєчну суміш. Акуратно перемішати і замісити тісто.
За консистенцією воно повинно бути схожим на тісто для пельменів.
Прикрити тісто, щоб воно не обтрилося, і дати йому постояти з півгодини.
Потім розрізати його на кілька частин і тонко розкачати кожну частину.
Вирізати прямокутні або квадратні пластини і дати їм трохи підсохнути.
Закип'ятити воду, підсолити її. Налити кілька ложок олії і зварити ці пластини. Вийнявши, обсушити їх кухонними рушниками.
Можна купити готові пластини для лазаньї. Зваріти їх за інструкцією на упаковці і так само обсушити ( потрібно 16 штук).
Розігріти духовку до 200º.
Соус бешамель:
На окремій сковорідці розігріти 2 ложки оливкової олії, додати борошно і підсмажити її. Перемішувати протягом 1 - 2 хвилин.
Поступово влити молоко і продовжити мішати, поки суміш не загусне. Додати сіль і перець за смаком.
Прямокутну форму з високими бортиками. Помастити її олією і викласти дно пластинами лазаньї. Зверху покласти начинку.
Чергувати пластини з начинкою. На верхній шар вилити соус бешамель.
Читайте також: Запіканка з молодих кабачків має хрустку сирну скоринку
Посипати натертим сиром і поставити в духовку на 7 - 8 хвилин.
Коментарі