вівторок, 10 січня 2017 17:51

Хороша гвоздика тоне у воді - як перевірити якість спеції вдома

Хороша гвоздика тоне у воді - як перевірити якість спеції вдома

Неякісні або несправжні спеції легко визначити в домашніх умовах. Як це зробити, розповів Gazeta.ua молодший науковий співробітник Національного науково-природничого музею НАН України Олексій Коваленко, 27 років.

Кориця. Справжню корицю привозять з Цейлону, несправжню – з Китаю. Стручок варто прокрутити у м'ясорубці. Китайська кориця не піддасться. Якщо кришиться у порошок – спеція цейлонська. Подрібнену корицю в пакетику розрізняють за кольором – цейлонська світліша за китайську.

Какао. Від природи какао має кислуватий присмак. Аби його позбутися дехто з виробників застосовує обробляє какао гідроксидом натрію. Порошок виходить солодшим на смак, темнішим за кольором. Але натрій гідроксид - речовина, з якої роблять кріт - засіб для миття унітазів. Щоб дізнатися, чи оброблене какао – порошок розмішують з ложкою води і додають соду. На необробленому какао з`явиться піна. Оброблене какао не шипить.

Читайте також: Від мелених спецій глінтвейн стає каламутний

Гвоздика. Кажуть, що хороша гвоздика має залишити масляний слід, якщо провести нею по аркушу паперу. Однак, це не завжди працює. Щоб перевірити, чи якісна спеція, її кидають у воду. Хороша тоне, погана починає плавати.

Ваніль. Справжня ваніль – стручки чорного кольору. Один коштує не дешевше 70 гривень, бо рослину запилюють вручну. Для випічки використовують чорні насінини, а стручок кладуть в молоко, або цукор для аромату. Білого кольору буває хіба що ванілін – синтетичний замінник ванілі.

Зараз ви читаєте новину «Хороша гвоздика тоне у воді - як перевірити якість спеції вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути