понеділок, 07 грудня 2015 10:45

Гречка по-новому: 3 прості рецепти смачної крупи

Гречана каша - універсальна страва. Хоч з м'ясом її приготуй, хоч з овочами, грибами або солодкою - з молоком і цукром - завжди вийде смачно і ситно.
Корисність цієї крупи складно переоцінити - про неї знає кожна господиня. У гречці є вітаміни і мікроелементи, необхідні організму людини для нормальної роботи. Вона може подаватися як гарнір або як самостійна страва.
Автор: zernograd.com
 

Гречка з куркою, запечена у вершках

Автор: zernograd.com
 

Інгредієнти:

Крупа гречана - 500 г.

Вершки (10%) - 200 мл

Сіль (за смаком)

Паприка солодка (за смаком)

Стегно куряче - 2 шт

Сир твердий - 100 г

Шампіньйони - 200 г

Цибуля - 1 шт

Олія (для смаження)

Приготування:

Відваріть гречку. Гриби промийте і наріжте невеликими пластинами. Обсмажте на олії з додаванням цибулі

Змішайте гречку з грибами

Перекладіть у форму для запікання

Курячі стегенця промити, обсушити паперовим рушником і натріть сіллю і солодкою паприкою

Стегенця "підтопили" в гречці

Залийте вершками і засипте зверху тертим сиром.

Запікайте в гарячій духовці до рум'яної скоринки.

Гречка з м'ясним фаршем, цибулею, морквою і томатами

Автор: zernograd.com
 

Інгредієнти:

Гречана крупа - 400 г

М'ясний фарш - 0.6 кг

Томати - 3 шт

Цибулю - 3 шт

Морква - 1 шт

Олія - ​​0.5 ст

Чорний мелений перець - за смаком

Червоний мелений перець - за смаком

Мелена паприка, лавровий лист, сіль - за смаком

Приготування:

Очищену цибулю дрібно ріжемо. Відправляємо в розігріту олію. Пасеруємо до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі фарш. Тим часом обшпарюємо помідори окропом і знімаємо з них шкірку.

Нарізаємо невеликими кубиками. Ставимо каструльку з водою для гречки на вогонь.

У киплячу воду додаємо сіль, лавровий лист і гречку. Після закипання зменшуємо вогонь до середнього, закриваємо кришкою і варимо до готовності.

Ріжемо моркву. Так само відправляємо її до цибулі з фаршем. Все перемішуємо.

Обсмажуємо до готової рум'яності фаршу. Потім додаємо помідори, сіль, чорний і червоний перець, мелену паприку.

Тушкуємо все на середньому вогні 5 хвилин при закритій кришці, щоб томати дали сік, потім ще стільки ж без кришки, щоб соус загус.

Додаємо до гречки фарш і перемішуємо. Подавати страву гарячою.

Гречка по-східному

Автор: zernograd.com
 

Інгредієнти:

гречка - 1 чашка

печериці - 7 шт. великих

цибуля - 1 шт.

часник- 1 зубчик

перець чилі - 1/2 шт.

соєвий соус - 3 ст. л.

олії - 1 ст. л.

сік лимону - 2 ч. л

насіння кардамону - 1/2 ч. л.

кілька листочків свіжої м'яти,

сіль - за смаком

Приготування:

Гречку залити двома чашками води, накрити кришкою і поставити на сильний вогонь.

Дрібно нарізати цибулю. Коли вода закипить, додати невелику дрібку солі.

Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити гречку до готовності. Печериці вимити, почистити і нарізати пластинками.

У розігріту сковорідку влити олію, додати насіння кардамону, дрібно нарізані часник і перець чилі, цибуля, печериці, сік лимона, соєвий соус.

Усе обсмажити на невеликому вогні 3 хвилин. Додати гречку, перемішати і прикрасити листками м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Гречка по-новому: 3 прості рецепти смачної крупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути