Киянка Софія Накочена восени починає готувати голубці з морквою. Робить це двічі на тиждень. Каже, страва виходить не лише дуже смачно, а й підвищує імунітет і сприяє схудненню.
"Голубці з морквою любить вся родина. Навіть дітям, яких не примусиш їсти сирі овочі, вони подобаються. В голубці додаю часник, тому їх краще вживати ввечері. Така легка вечеря підійде кожній жінці, яка хоче позбутися зайвої ваги. Торік їла голубці щовечора протягом 3 тижнів. За цей час скинула шість кілограмів і жодного разу не захворіла, хоч всі на роботі кашляли і чхали", - сказала вона кореспонденту Gazeta.ua
Для приготування голубців Софія бере головку капусти і кілограм моркви.
"У капустини знімаю верхнє листя і вирізаю качан. Кладу її в каструлю і ставлю на вогонь. Капуста має варитися не більше 2-3 хвилин. За цей час її листя стане м'якшим і буде легко відділятися. Поки капуста вариться, тру на крупній тертці моркву", - розповіла вона.
У потерту моркву Софія додає головку подрібненого часнику, чорний мелений перець, сіль, цукор і три столові ложки яблучного оцту. Все ретельно перемішує.
"Столову ложку фаршу кладу на капустяний лист і загортаю, як звичайні голубці. Щільно викладаю їх в емальовану миску. В іншу каструлю наливаю літр води і ставлю на плиту. Коли вода закипить, додаю столову ложку солі, цукру і 150 грамів оцту. Коли перекипить, заливаю цією заливкою голубці. Вона має повністю їх покрити", - додала Софія.
Каструлю з голубцями жінка ставить у прохолодне місце. Через 24 години вони готові до вживання.
Коментарі