— Листя буряків багатші вітаміном С і фолієвою кислотою, ніж самі буряки, — каже Любов Ваховська, 51 рік, із Одещини.
Молоду бурякову гичку жінка додає в салати, закручує в ній голубці й кидає в борщ замість капусти.
Соломкою нарізує бурякове листя, черешки — дрібніше. Підсмажує на олії. Кидає у борщ замість капусти.
— Щоб закрутити голубці в бурякове листя, треба щоб воно трохи прив'яло. Голубці заливаю підсоленою кислою сметаною і ставлю в духовку. Із бурякового листя також можна приготувати "запальний" салат. Листя треба відварити 5 хв. у підсоленій воді. Нарізати, змішати з підсмаженою цибулею, посолити, поперчити. Додати нарізані варені яйця. Усе посмажити на сковороді кілька хвилин. Заправити подрібненим часником із майонезом.
×
Коментарі