
Власноруч можна не тільки засолити оселедці, а й приготувати шпроти. Це в кілька разів дешевше ніж купувати готові консерви.
Інгредієнти:
Мойва - 3 кілограми
Чай чорний - 50 грами
Сіль - 2 чайні ложки
Олія оливкова -пів склянки
Вода - скільки візьме риба
Приготування:
Мойву помити й почистити від нутрощів. Голови відірвати.Скласти в каструлю й залити холодною водою, щоб ледь прикрила рибу.
Воду злити й довести до кіпіння. Запарити в ній чай. Найкраще індійський. Чорний чай має бути без домішок й ароматизаторів. В чай додати сіль й, коли вихолоне, залити ним рибу.
Варити на малому вогні до готовності. Влити олій й протушити ще 30 хвилин.
Готові шпроти зберігають в юшці в холодильнику. Не псуються два тижні.
Коментарі