Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2015 16:57

Домашні шпроти роблять з мойви та індійського чаю

Домашні шпроти роблять з мойви та індійського чаю
фото:frefilms.ru

Власноруч можна не тільки засолити оселедці, а й приготувати шпроти. Це в кілька разів дешевше ніж купувати готові консерви.

Інгредієнти:

Мойва - 3 кілограми

Чай чорний - 50 грами

Сіль - 2 чайні ложки

Олія оливкова -пів склянки

Вода - скільки візьме риба

Приготування:

Мойву помити й почистити від нутрощів. Голови відірвати.Скласти в каструлю й залити холодною водою, щоб ледь прикрила рибу.

Воду злити й довести до кіпіння. Запарити в ній чай. Найкраще індійський. Чорний чай має бути без домішок й ароматизаторів. В чай додати сіль й, коли вихолоне, залити ним рибу.

Варити на малому вогні до готовності. Влити олій й протушити ще 30 хвилин.

Готові шпроти зберігають в юшці в холодильнику. Не псуються два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Домашні шпроти роблять з мойви та індійського чаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути