пʼятниця, 05 липня 2013 14:00

Домашнє морозиво перемішують виделкою кожні дві години

Домашнє морозиво перемішують виделкою кожні дві години
Фото: uakino.net

"Робити домашнє морозиво почала тому, що не довіряю магазинному, - розповідає 28-річна вінничанка Людмила Черниш. - Хто знає, що туди домішують? А моє морозиво діти просто уплітають. Один друг, який працює в ресторані, каже, що навіть у них не таке смачне. І робиться швидко. По часу те саме, що в магазин збігати туди і назад. Єдине, потрібно почекати поки буде застигати".

"Склянку молока, 250 грамів, доводжу до кипіння. Беру чотири жовтки, а якщо маленькі, то п'ять. Перетираю з 80-ти грамами цукру. Це трошки менше, ніж півстакана. Жовтки мають посвітліти. Тоді вливаю суміш в охолоджене молоко. Додаю кілька крапель екстракту ванілі. Цукром чи ваніліном у пачках не користуюсь. Він, зазвичай, ніякий. Якщо хтось не хоче брати ароматизатор, то паличку ванілі можна скип'ятити разом з молоком. Тільки після того як закипіло, дати настоятися півгодини. Потім витягнути".

Ставить каструлю з молочно-яєчною сумішшю і повільно помішує, поки не починає густішати. Радить не брати емальовані каструлі, бо підгорить.

Варю як звичайний заварний крем, помішуючи дерев'яною ложкою. Як починає підходити, легко-легко закипати, відставляю каструлю і даю охолодитися. До кипіння доводити не можна. Тоді яйця згорнуться. Хоча, і це не смертельно. Їх потім можна розбити у блендері.

Окремо в мисці збиває 250 грамів вершків.

"Якщо брати магазинні, то не менше 30% жирності. Я використовую домашні. Але з ними потрібно поводитись дуже обережно, щоб не перетворились у масло. Я брала домашні вершки і підливала в них 50 мл молока. Можна їх збивати блендером. Але зараз жарко і я користуюсь вінчиком".

Додає вершки в крем. Перемішує. Ставить в холодильник.

"Кожні дві години морозиво перемішую виделкою. Для того, щоб розбити кристалики льоду. Загалом, щоб морозиво повністю застигло, потрібно 6 годин. Перед тим як їсти, дістаю його з морозилки, щоб хвилин сім-десять підтануло. Тоді його можна накладати у креманки ложкою".

Радить посипати морозиво тертим шоколадам або подрібненими горіхами. До нього підходить фруктовий та карамельний соус.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво перемішують виделкою кожні дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути