Олександра Дубова із Києва щотижня готує м'ятне морозиво з зеленим чаєм та жасмином. Рецепт взяла у подруги.
"Після того як я його скуштувала, забула, коли востаннє купувала морозиво. Краще з ним трохи погратись, але їсти натуральне", - каже жінка.
Дубова збиває три яєчні жовтки із 125 грамів цукрової пудри. Опісля доводить до кипіння 250 мілілітрів жирних вершків. Весь час помішує. Потім вливає гарячі вершки до жовтків.

"Приступаю до м'яти. Беру 4-5 стеблинок й подрібнюю у блендері. Зелений чай із жасмином розкачую качалкою в порошок. Щоб він краще подрібнювався, варто просушити його на гарячій сухій сковороді".
Суміш м'яти та чаю Олександа кладе у глибоку тарілку. Заливає невеликою кількістю суміші гарячих вершків з жовтками. Ту суміш, що залишилась, закриває плівкою і ставить у мікрохвильову піч на 2-3 хвилини до загустіння. Кожні півхвилини дістає, перемішує, слідкує, щоб вона не згорнулася.

"М'яту та чай можна підігріти на вогні, тоді аромат буде міцнішим. Потім процідити все до основної маси. Все гарно перемішую й ставлю у морозильну камеру. Кожні півгодини перемішую, щоб не було льодинок. Чекаю, щоб морозиво загусло".
Коментарі