
У спеку завжди хочеться чогось освіжаючого.
У такі дні рятують лимонади, які легко приготувати вдома.
Суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко ділиться рецептами лимонадів, кожен з яких має свій особливий смак. Обирайте свій улюблений напій, щоб втамувати спрагу.
Цитрусовий лимонад
Обдайте цитрусові окропом, потримайте 1-2 хв. Зніміть дуже тонко цедру. З фруктів вичавіть сік. У каструлю влийте воду, додай цедру, сік та цукор. Довести до кипіння й одразу зняти з вогню. Настоюйте 10-15 хвилин. Процідити та охолодити.
Тархун
Тархун добре промити, обсушити. Подрібнити з цукром до однорідної маси. Перекласти масу в миску, залити окропом, перемішати, накрити і залишити настоюватися на 15–20 хв. Процідити, додати лимонний сік. Розлити по склянках, додати лід, воду газовану і свіжу гілочку тархуну.
Мохіто з кавуна
М'якуш кавуна подрібнити в блендері до пюре. За бажанням - процідити через сито. У склянку або графін додати порізаний лайм, м'яту, трохи розім'яти ложкою. Додати кавунове пюре, лід і залити газованою водою або спрайтом. За бажанням - підсолодити медом або цукром.
Базиліковий лимонад
У графін вичавити сік з лимонів. Добре промити базилік, додати до соку і трохи розім'яти ложкою. Додати мед, перемішати. Залити газованою водою і поставити в холодильник на 15–20 хвилин настоятися. Подавати з льодом, лимоном і гілочкою базиліку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак літа в кожному ковтку: як приготувати черешневий лимонад для спекотних днів
Полуничний лимонад
Цукор розчинити в окропі. Полуницю очистити. Лимон очистити від цедри та кісточок. Порізати на шматочки. Збити полуницю та лимон із сиропом у блендері. В графін викласти лід, додати пюре з полуниці, мʼяту (поплескати по ній руками для аромату), залити все газованою водою.
Бразильський лимонад з згущеним молоком
Нарізати лимон і разом із 200 мл води перебити у блендері. Процідити через сито. Повернути в блендер, додати згущене молоко, ще раз збити. У склянку покласти лід, залити на ⅓ лимонно-молочною сумішшю. Долити газовану воду зверху. Пити одразу.
У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого.
Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію.
Gazeta.ua публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.
Коментарі