пʼятниця, 02 травня 2025 14:46

Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які "зметуть" першими

Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які "зметуть" першими
Фото: shuba

Редиска є королевою на весняному столі з-поміж інших овочів. Вона хрустка, соковита й корисна. Якщо плануєте пікнік на травневі вихідні, приготуйте з неї легкі закуски. Це швидко, просто і дуже смачно.

Gazeta.ua публікує три ідеї, які сподобаються і дорослим, і дітям.

Маринована редиска

Інгредієнти

700 г редиски

100 г синьої цибулі

8 г часнику

15 г свіжого кропу

25 г солі

50 г цукру

1 г чорного перцю

50 г оцту 8%

25 г домашньої соняшникової олії

Приготування: все змішайте. Дайте їй помаринуватись хоча б 30 хв.

Намазка з сиром та редискою

Інгредієнти

Вершковий сир - 200 г

Редиска - 5 шт.

Цибуля-шніт - 15 г

Перець чорний мелений - 1/5 ч. л.

Сіль за смаком

Як приготувати

Помийте й просушіть цибулю й редиску паперовими рушниками. Наріжте редиску дрібними шматочками. Подрібніть цибулю.

Змішайте у мисці вершковий сир, зелену цибулю й редиску, додайте мелений перець і сіль. Ретельно перемішайте. За бажанням, збийте суміш у блендері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний соус із листя редиски: спробуйте ідеальну намазку до хрусткого хліба

Весняний салат

Цей салат - ідеальний у всьому: яскравий колір, смачна заправка, ще й фігура буде вдячна.

Інгредієнти:

Салат Айсберг або капуста молода- 200 г;

Редиска - 150 г;

Огірки - 3 шт;

Яйця варені - 2-3 шт;

Цибуля синя- 1/2 шт;

Кукурудза ( за бажанням)- 150 г;

Заправка:

Сметана ( жирність за смаком) - 4 ст.л;

Гірчиця - 1 ч.л;

Сіль, перець - за смаком;

Оливкова олія - 1 ст. л.

Як приготувати

Нашинкувати капусту. Порізати довільної форми огірки, редиску, варені яйця та цибулю. Додати до капусти.

Кукурудзу додавайте за бажанням. З нею мені смачніше.

Змішати всі інгредієнти для заправки та додати до салату. Все ретельно змішати.

Тримайте сирну суміш у скляному посуді в холодильнику. Термін зберігання до 3-х діб.

Бита редиска - це проста, але неймовірно смачна весняна закуска, яка точно здивує не лише вас, а й гостей.

Хрустка текстура, легка пікантність і яскравий аромат завдяки спеціям і зелені роблять цю страву ідеальним доповненням до м'яса, риби або просто шматочка хліба з маслом. Готується за лічені хвилини, а смакує так, ніби над нею чаклував шеф-кухар.

Зараз ви читаєте новину «Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які "зметуть" першими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути