пʼятниця, 15 листопада 2013 14:59

Для "Яблучної слойки" печуть вісім коржів
7

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

Випускник Львівського кулінарного училища Остап Гарматій на ювілей своєї матері Галини Петрівни спік торт "Яблучна слойка".

"Мамі виповнилося 50 років. До нас зійшлася майже вся рідня. Зо 20 людей хотіли перевірити, чого мене навчили за 3 роки в училищі. Я поробив різні салатики, заливне, тушкував картоплю. Але найбільшої уваги на кожному застіллі заслуговує торт. Вирішив дуже не мізгувати — спік слойоний торт, який для нас у дитинстві мама готувала, - розповідає кулінар. - Вийшов досить смачний. Все до крихти з'їли".

Тісто готував у переддень, як пекти. Для нього узяв пачку маргарину. Заздалегідь витягнув з холодильника, аби розм'як. Із твердого важко місити тісто. До нього додав 2 склянки пересіяного борошна, разом перетер. У чверть склянки холодної води вибив 1 куряче яйце. Додав 1 столову ложку оцту, дрібку солі. Все добре вимішав. Тісто поклав на ніч у холодильник. Наступного дня тісто розділив на вісім частин. Кожну пік по 5-7 хв.

Згодом готував начинку та крем. Для начинки узяв кілограм яблук, півсклянки води, 1 склянку цукру. Яблука почистив та порізав скибками. Цукор розтопив з водою, додав яблука. Варив, поки вони не стали м'якими. Крем робив з 300 г масла та банки вареного згущеного молока.

"До цього торта можна й заварний крем робити, - зазначає господар. - Одне яйце змішати з 500 грам молока та склянкою цукру. Зварити, остудити. До холодного додати 200 грам масла, збити міксером. Згодом так перекладається торт: корж-крем-яблука. Зверху "Яблучну слойку" я залив шоколадом".

Зараз ви читаєте новину «Для "Яблучної слойки" печуть вісім коржів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути