Випускник Львівського кулінарного училища Остап Гарматій на ювілей своєї матері Галини Петрівни спік торт "Яблучна слойка".
"Мамі виповнилося 50 років. До нас зійшлася майже вся рідня. Зо 20 людей хотіли перевірити, чого мене навчили за 3 роки в училищі. Я поробив різні салатики, заливне, тушкував картоплю. Але найбільшої уваги на кожному застіллі заслуговує торт. Вирішив дуже не мізгувати — спік слойоний торт, який для нас у дитинстві мама готувала, - розповідає кулінар. - Вийшов досить смачний. Все до крихти з'їли".
Тісто готував у переддень, як пекти. Для нього узяв пачку маргарину. Заздалегідь витягнув з холодильника, аби розм'як. Із твердого важко місити тісто. До нього додав 2 склянки пересіяного борошна, разом перетер. У чверть склянки холодної води вибив 1 куряче яйце. Додав 1 столову ложку оцту, дрібку солі. Все добре вимішав. Тісто поклав на ніч у холодильник. Наступного дня тісто розділив на вісім частин. Кожну пік по 5-7 хв.
Згодом готував начинку та крем. Для начинки узяв кілограм яблук, півсклянки води, 1 склянку цукру. Яблука почистив та порізав скибками. Цукор розтопив з водою, додав яблука. Варив, поки вони не стали м'якими. Крем робив з 300 г масла та банки вареного згущеного молока.
"До цього торта можна й заварний крем робити, - зазначає господар. - Одне яйце змішати з 500 грам молока та склянкою цукру. Зварити, остудити. До холодного додати 200 грам масла, збити міксером. Згодом так перекладається торт: корж-крем-яблука. Зверху "Яблучну слойку" я залив шоколадом".
Коментарі