"На день народження сина вибирала, який би тортик спекти. Хотілося б щось із кремом, аби було святково. Сам син дуже любить сирні вироби. Тому зупинилася на сирно-маковому торті "Надія", - розповідає Галина Петровець з райцентру Стрий Львівської області.
Для тіста господиня з 3 яєць відділила жовтки. До них додала неповну склянку цукру, 4 столових ложки сметани. Перемішала, влила 50 грам топленого маргарину. Якщо нема, можна замінити олією. Всипала 1 столову ложку порошку до печива, 400 грам пересіяного борошна. Виходить пісочне тісто, ділимо його на дві частини. Першу випікаємо з сирною масою, другу - з макової.
Півкілограма домашнього сиру протирає через сито чи розминає виделкою, аби не було грудочок. Додає 3 яйця, 200 грам цукру та 1 столову ложку м'якого масла. Першу частину тіста розподіляє за формою, зверху заливає сирною масою. Вона виходить злегка рідкувата. У духовці при температурі 180-200 градусів випікає 45 хвилин.
"1 склянку маку протерла у дерев'яній ступці. Додала 2 жовтки, 150 грам цукру, 1 столову ложку м'якого масла. Окремо збила 3 білки у міцну піну. Все акуратно змішала. Другу частину тіста також розподілила за формою, залила маковою масою і випікала півгодини. Поки коржі охолоджувала, з 400 г масла та півбанки вареного згущеного молока міксером збила крем", - пояснює Галина.
"Останній етап - збираємо торт. Кладемо корж із сиром, крем, маковий корж маком вниз, крем. Верх можна посипати горіхами чи розім'ятою вафельною цукеркою."
Коментарі