Вегетаріанські страви шеф-кухар столичного кафе "Імбир" Євген Онуфрієнко готує за традиціями ведичної кухні. Підбирає продукти зі сприятливою енергетикою. Використовує каву без кофеїну, замість какао — кероб, солодкий порошок із плодів рожкового дерева.
— Не містить психотропних речовин, що збуджують мозок і викликають залежність. Зате має купу вітамінів та мінералів. Усі ведичні страви оздоровлюють і тіло, і душу. Вегетаріанці, крім м'яса та риби, не їдять також деяких солодощів, — розповідає Євген.
Пече фірмовий торт "День щастя". Найперше робить бісквіт. Вливає у миску 2 склянки кефіру. Додає 170 г цукру і півсклянки соняшникової олії. Розмішує, доки цукор повністю розчиниться. Просіює 400 г борошна, всипає 10 г розрихлювачу та 50 г керобу. Перемішує до однорідності.
Круглу глибоку форму для випікання змащує олією і вливає тісто. Випікає в духовці 30 хв. при 180°С.
— Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною зубочисткою. Проколюють підняте тісто. Якщо суха — бісквіт готовий. Перші 10 хвилин випікання краще не відкривати духовку, бо від потоку холодного повітря бісквіт може осісти.
Дає коржу охолонути, тоді розрізає на три шари. Розкладає на столі.
— Щоб бісквіт став м'який, його треба просочити. Корж поливаю сиропом. Підігріваю у невеликій посудині по 80 грамів води і цукру, додаю чайну ложку кави без кофеїну. На кожен шар виходить по 3 чайні ложки.
Для крему розм'якшує 260 г вершкового масла. Змішує із 460 г згущеного молока, 20 г ванільного цукру. Всипає 150 г подрібненого фундука. Розділяє крем порівну. Перемащує два коржі. Верхній лишає без крему. Його покриватиме глазур'ю.
— У невеликій каструлі на малому вогні змішую по 120 грамів вершкового масла і сметани будь-якої жирності.
Всипає 70 г цукрової пудри і 65 г керобу. Злегка збиває вінчиком, доки суміш мліє на вогні 3 хв. Рівномірно змащує корж та з боків. Порційний шматок прикрашає стеблом м'яти.
Коментарі