




38-річна Тетяна Івахів із Тернополя готує для своєї сім'ї шашлик у пароварці.
"Моя мама дуже любить шашлики. Але лікар заборонив їй їсти копчене і смажене. Довелося переходити на дієтичні страви. На день народження вирішила її потішити і зготувати шашлик у пароварці. Страва настільки сподобалася, що тепер готую на всі свята. І до лісу для цього не треба їхати", - говорить жінка.
Для шашлика жінка відбирає шмат напівжирної свинини – із прожилками сала. Найкраще для цього підходить шия. Спеціально купує свіжу у магазині. Господиня переконана: розморожене м'ясо не таке смачне і корисне. Нарізає свинину шматками, трохи меншими, ніж на звичайний шашлик. Складає у глибоку миску. Ріже 2 великі цибулини і додає до м'яса. Солить і перчить за смаком.
Тетяна зазначає, що головне у страві, щоб цибуля віддала свій сік м'ясу. Тому старанно виминає масу протягом десяти хвилин. Майонезу жінка не додає. Натомість поливає заготовку червоним сухим вином – це робить м'ясо ароматним.
Залишає масу на три години, щоб добре замаринувалася. Опісля викладає шашлик у пароварку. Варить його упродовж 40 хвилин.
"Такий дієтичний шашлик практично не відрізняється за смаком від того, що приготований у лісі", - говорить господиня.
Коментарі
2