Звичайна вечеря може стати французькою, якщо для неї запекти тарт. Це відкритий пиріг з начинкою. Він добре зігріває у холодну погоду. Сирний тарт з часником гарно поєднується з келихом білого сухого вина.
Інгредієнти:
200 г борошна
100 г вершкового масла
1 яйце
Начинка:
3 головки часнику
1 ст. л оливкової олії
2 ч. л. бальзамічного оцту
1 склянка води
4 ст. л. цукру
1 ч. л. розмарину
1 ч. л. чебрецю
200 г твердого сиру
2 яйця
1 склянка вершків
Приготування:
Змішати всі інгредієнти для тіста і замісити його. Розкачати в коло, викласти у форму, обрізати зайві краї. Зверху покласти пергамент і насипати квасолю, щоб тарт при випічці тримав форму. Пекти 15 хвилин, зняти папір з квасолею і допекти 10 хв.
Зубці часнику покласти в каструлю з киплячою водою і бланшувати 3 хв. Воду злити, а часник просушити. Перекласти в сотейник, залити олією і 2 хв. смажити на сильному вогні. Додати воду і бальзамічний оцет. Довести до кипіння і варити 10 хв. на слабкому вогні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здивувати коханих: 3 святкові страви у формі серця до Дня Валентина
Додати цукор, розмарин, чебрець, щіпку солі і варити поки більша частина соусу не випарується. Часник має покритися карамельним сиропом. Зняти з вогню.
У форму з тістом викласти натертого сиру, зверху часник і соус, що залишився. Блендером змішати яйця, вершки, сіль і чорний перець. Залити тарт сумішшю.
Температуру в духовці знизити до 160°С. Випікати тарт до готовності ще 45 хв. Пиріг повинен стати золотисто-коричневим. Вийняти пиріг з духовки.
Корисні хитрощі на кухні - це не тільки рецепт правильного тіста чи маринаду для м'яса. Важливо й правильно витрачати залишки продуктів, які залишаються після приготування. Їх можна використати для приготування чогось іншого.
Коментарі