вівторок, 02 лютого 2021 02:28

Кулінарні підказки: 7 корисних лайфхаків

Кулінарні підказки: 7 корисних лайфхаків
Вода після варки макаронів згущує будь-який соус. Фото: harchi.info

Корисні хитрощі на кухні - це не тільки рецепт правильного тіста чи маринаду для м'яса. Важливо й правильно витрачати залишки продуктів, які залишаються після приготування. Їх можна використати для приготування чогось іншого

1. Не зберігати в холодильнику помідори, персики, картоплю, цибулю, часник, хліб . Холодна температура вбиває їх смак і текстуру.

2. Перед нарізкою м'якого сиру ніж із тонким лезом необхідно змочувати в гарячій воді. Так продукт буде менше прилипати і кришитися.

3. Гарячі страви, які сервіруються в холодні тарілки, миттєво втрачають свою свіжість. Треба нагріти тарілки в духовці при температурі 65 градусів 10 хв. Ви відчуєте істотну різницю смаку. А салати краще подавати на холодних тарілках. Для цього їх необхідно потримати в морозилці.

4. Переварене м'ясо варто нарізати тонкими скибками і покласти на тарілку. Зверху - помідори та цибулю. Полити олією, лимонним соком і м'ясо поверне втрачену вологу.

5. Перець чилі має антибактеріальні властивості. Тому додавайте гострий соус у піцу або м'ясне рагу. Так продукти довше стоятимуть в холодильнику і смак наступного дня стане виразнішим.

6. Перед тим, як вичавити лимон або апельсин, покладіть їх на 15 секунд в мікрохвильову піч. Так фрукти дадуть майже вдвічі більше соку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрустку французьку галету з овочами

7. Не зливайте всю воду після варіння макаронів. Залиште одну склянку і її додайте в соус по мірі необхідності. Крохмаль у цій воді допоможе соусу краще загуснути і добре змішатися з макаронами.

Особливе мистецтво в приготуванні страв буває з дітьми. Щоб їх нагодувати потрібні весело прикрашені страви. Вони приємно здивують дітей будь-якого віку.

Оформлення страв для дітей не вимагає вишуканих інгредієнтів, лише бажання та уяву. Із їжі можна створити що завгодно: корову, кішку, пінгвінів, гусеницю, сову чи банановий пляж.

Зараз ви читаєте новину «Кулінарні підказки: 7 корисних лайфхаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути