Тушковані фрикадельки з овочами підходять практично до будь-якого гарніру. Цю страву можна приготувати на свято і в будень. Її гармонічно доповнює запах шафрану, розмарину та базиліку. Тертий часник додає нотку пікантності.
Інгредієнти:
Фарш яловичий - 500 г
Цибуля - 1 шт.
Яйце - 1 шт.
Панірувальні сухарі - 50 г
Вода - 50 мл
Сіль - 1-1,5 ч. л.
Перець чорний мелений - за смаком
Борошно - для панірування
Олія - для обсмажування
Овочеве рагу:
Цибуля - 1 шт.
Помідори великі - 2 шт.
Морква велика - 1 шт.
Перець болгарський червоний - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Сіль - 1-1,5 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
Перець чорний мелений - за смаком
Розмарин сушений - 1 ч. л.
Базилік сухий - 1 ч. л.
Шафран - 2 щіпки
Вода - 500 мл
Масло вершкове - 2 ст. л.
Олія - 1 ст. л.
Петрушка свіжа - 1 невеликий пучок
Приготування:
Для фрикадельок в блендері дрібно нарізати цибулю.
Додати фарш, сіль, перець і добре пробити. Налити сюди воду і перемішати.
Насипати панірувальні сухарі, перемішати. Розбити туди ж яйце, добре перемішати і вимісити фарш.
З отриманого фаршу зліпити кульки розміром з волоський горіх, обваляти їх у борошні.
Фрикадельки обсмажити в олії до золотистого кольору, викласти на широку тарілку з паперовою серветкою.
Поки смажаться фрикадельки, можна підготувати овочі для рагу (почистити, нарізати).
У сотейнику нагріти вершкове масло та олію. Там обсмажити цибулю, нарізану моркву і болгарський перець 5 хвилин.
Додати м'якоть помідорів (натерти на тертці), гарячу воду.
Перемішати і приправити сіллю, цукром, чорним перцем, розмарином, базиліком та натертим часником.
Почекати, щоб закипіло. Сотейник закрити кришкою і тушкувати рагу на повільному вогні 30 хвилин.
Додати до овочів фрикадельки і тушкувати ще 10 хвилин.
Насипати заморожений зелений горошок, пару пучок шафрану і тушкувати ще 10 хвилин.
Читайте також: Ароматні курячі грудки готують з горохом нут і томатами
В кінці додати нарізану петрушку і вимкнути вогонь.
Поки готується рагу, на гарнір можна відварити картоплю.
Коментарі