30-річна Олеся Гнасько з Немирова виготовляє власноруч апельсинові цукати. Натуральні ласощі не мають яскравого кольору, але зате без штучних барвників. Містять клітковину, необхідну для нормального травлення.
"Спочатку слід зняти шкірку з двох апельсинів. Порізати її мілкими кубиками. Поставити у каструлю та залити водою.
Кип'ятити на невеликому вогні 20 хвилин. Злити воду і залити новою, знову прокип'ятити стільки ж часу. Так зробити тричі", - розповідає Олеся.
Проварені шкірки засипати склянкою цукру та залити водою. Варити на маленькому вогні так, щоб сироп не кипів.
"Час від часу помішувати його. Готувати до тих пір поки шкірки не стануть прозорими, а рідини майже не залишиться", - каже вона.
Духовку розігріти. Для підсушування шкірок встановити мінімальну температуру, приблизно 60 градусів.
"Цукати викинути в дуршлаг, аби стекла зайва рідина. Деко покрити фольгою або пергаментним папером. Викласти на неї цукати. Посипати їх цукром. Сушити в духовці доки не затверднуть, приблизно півтори години," - каже Гнасько.
Готові цукати можна вживати замість цукерок. Додавати в якості начинок у прісне, бисквітне, дріжджове тісто. Прикрашати ними тістечка, торти, рулети.
Робити цукати можна з будь-якого фрукту, не тільки з цитрусових. Зберігати слід у закритій баночці.
Коментарі