Котлети з картоплі, капусти, вівсянки і гречки можуть бути соковитими і апетитними. Роблять меню цікавим і корисним. Можуть бути основою харчування для посту.
Зібрали найсмачніші рецепти котлет без м'яса, пише НВ.
Котлети з гречкою та картоплею. Інгредієнти: гречана каша (готова) - 2,5-3 склянки, картопля - 5 шт., сіль за смаком, перець - за смаком, спеції - за смаком, олія.
Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній терці. Гречку відварюємо і охолоджуємо. Додаємо гречану кашу і спеції, перемішуємо. Якщо гречка дуже суха і суміш розпадається, можна додати трохи води. Робимо невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді. Викладаємо котлети на розігріту сковороду і обсмажуємо близько 2 хвилин з кожного боку. Кладемо всі котлети в сковороду, накриваємо кришкою і трохи пропарюємо на повільному вогні.
Котлети з капустою і картоплею. Інгредієнти: капуста - 1 шт., картопля - 3 шт., ріпчаста цибуля - 2 шт., борошно - 130-150 г, крупа манна - 3 ст. л., сіль, перець - за смаком, зелень,олія.
Капусту дрібно шаткуємо, кладемо в каструлю і заливаємо окропом на 1 годину. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Зливаємо воду з капусти і обсмажуємо її на олії близько 20 хвилин. Картоплю натираємо на крупній тертці і змішуємо з цибулею, дрібно нарізаною зеленню і розчавленим часником. Додаємо до картоплі з цибулею обсмажену капусту і добре перемішуємо. Додаємо манну крупу, сіль, перець і ще раз перемішуємо. Поступово вводимо в суміш борошно. Формуємо з фаршу невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді і обсмажуємо котлети до рум'яної скоринки з кожного боку.
Котлети з вівсяними пластівцями і печерицями. Інгредієнти: пластівці вівсяні - 1 склянка, картопля (відварена або запечена) - 2 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., печериці - 150 г, часник - 1-2 зубчики, сіль, перець - за смаком, олія.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські тефтелі: розкрили в чому різниця між українським варіантом
Вівсяні пластівці заливаємо склянкою окропу, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин. Печериці миємо й нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо гриби на суху сковороду і готуємо до випарювання води. Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Часник і цибулю очищаємо і подрібнюємо в блендері до однорідного стану. До вівсяних пластівців додаємо подрібнену цибулю з часником, картоплю, печериці, сіль і перець. Добре все перемішуємо. Формуємо котлети. Олію розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо близько 5 хвилин з кожного боку.
Великий піст 2020 триватиме в цьому році до 18 квітня. У багатьох людей виникає питання, що ж можна їсти, а від чого краще відмовитися. В піст не можна зловживати прянощами, сіллю, цукром і смаженою їжею. Віддайте перевагу їжі, приготованій на паровій бані або в грилі.
Коментарі