пʼятниця, 20 березня 2020 09:32

Як приготувати смачні котлети без м'яса: 3 рецепти до посту

Котлети з картоплі, капусти, вівсянки і гречки можуть бути соковитими і апетитними. Роблять меню цікавим і корисним. Можуть бути основою харчування для посту.

Зібрали найсмачніші рецепти котлет без м'яса, пише НВ.

Котлети з гречкою та картоплею. Інгредієнти: гречана каша (готова) - 2,5-3 склянки, картопля - 5 шт., сіль за смаком, перець - за смаком, спеції - за смаком, олія.

Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній терці. Гречку відварюємо і охолоджуємо. Додаємо гречану кашу і спеції, перемішуємо. Якщо гречка дуже суха і суміш розпадається, можна додати трохи води. Робимо невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді. Викладаємо котлети на розігріту сковороду і обсмажуємо близько 2 хвилин з кожного боку. Кладемо всі котлети в сковороду, накриваємо кришкою і трохи пропарюємо на повільному вогні.

Автор: instagram.com/pp_blog01/
  Котлети з капустою і картоплею
Котлети з капустою і картоплею

Котлети з капустою і картоплею. Інгредієнти: капуста - 1 шт., картопля - 3 шт., ріпчаста цибуля - 2 шт., борошно - 130-150 г, крупа манна - 3 ст. л., сіль, перець - за смаком, зелень,олія.

Капусту дрібно шаткуємо, кладемо в каструлю і заливаємо окропом на 1 годину. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Зливаємо воду з капусти і обсмажуємо її на олії близько 20 хвилин. Картоплю натираємо на крупній тертці і змішуємо з цибулею, дрібно нарізаною зеленню і розчавленим часником. Додаємо до картоплі з цибулею обсмажену капусту і добре перемішуємо. Додаємо манну крупу, сіль, перець і ще раз перемішуємо. Поступово вводимо в суміш борошно. Формуємо з фаршу невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді і обсмажуємо котлети до рум'яної скоринки з кожного боку.

Автор: instagram.com/anna_msti/
  Котлети з капустою і картоплею
Котлети з капустою і картоплею

Котлети з вівсяними пластівцями і печерицями. Інгредієнти: пластівці вівсяні - 1 склянка, картопля (відварена або запечена) - 2 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., печериці - 150 г, часник - 1-2 зубчики, сіль, перець - за смаком, олія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські тефтелі: розкрили в чому різниця між українським варіантом

Вівсяні пластівці заливаємо склянкою окропу, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин. Печериці миємо й нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо гриби на суху сковороду і готуємо до випарювання води. Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Часник і цибулю очищаємо і подрібнюємо в блендері до однорідного стану. До вівсяних пластівців додаємо подрібнену цибулю з часником, картоплю, печериці, сіль і перець. Добре все перемішуємо. Формуємо котлети. Олію розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо близько 5 хвилин з кожного боку.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

🍴НЕ КУРИНЫЕ КОТЛЕТКИ 🚫🐓 но от мясных не отличишь🤫 ⠀ 😀Подписывайтесь на мою страницу @anna.greenblog ⠀ В моем арсенале рецептов овощных котлет очень много - это и гречевые, чичевичные, морковные, нутовые, картофельные, тыквенные 🎃🥕🥔🥒 НО овсяные - как по мне самые вкусные и даже похожи на куриные ( также и за счёт приправы карри). Ингредиенты очень простые, найдутся на каждой кухне. Итак, берем рецепт в закладки и следом начинаем готовить😉 ⠀ 🍽И н г р е д и е н т ы: ⠀ - овсяные хлопья - 200 гр - картофель - 2-3 шт. - лук репчатый - 2 шт. - чеснок - 3 зубчика - вода (кипяток) - соль, черный перец, специя карри ⠀ 🥣П р и г о т о в л е н и е: ⠀ 1. Заливаем овсянку кипятком - воды лейте столько, чтобы хлопья только впитали воду и не осталось лишней. Количество воды будет зависить от вида овсяных хлопьев. Накрываем крышкой - пусть набухнут минут 15-20. 2. Картофель трем на терке, лук крупно режем, чеснок пропускаем через чеснокодавку - кладем все в чашу блендера и измельчаем овощи и овсянку до однородной массы вместе со специями (не жалеем), черым перцем и солью. 3. Смоченными в воде руками формируем котлетки из овощного фарша (можно обвалять в сухарях или кукурузной муке) и жарим на сухой сковороде или немного смазанной растительным маслом. Дополнительно можно протушить под крышкой. ⠀ Если вам понравился рецепт - ставьте Лайк ❤️ мне будет приятно☺️ ⠀ 👩‍🍳Готовьте по моим рецептами, выкладывайте фото и отмечайте меня - всех добавлю в свои сториз😉 ⠀ Остальные рецепты тут 👉 #annagreen_recipes

Публикация от 𝗔𝗡𝗡𝗔 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗡 💚 Нутрициология (@anna.greenblog)

Великий піст 2020 триватиме в цьому році до 18 квітня. У багатьох людей виникає питання, що ж можна їсти, а від чого краще відмовитися. В піст не можна зловживати прянощами, сіллю, цукром і смаженою їжею. Віддайте перевагу їжі, приготованій на паровій бані або в грилі.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати смачні котлети без м'яса: 3 рецепти до посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути