Мітболи — американські родичі українських тюфтельок. Але в мітболах немає рису і їх запікають, а не смажать.
Рецепт розповіла киянка Наталія Антощенкова.
Інгредієнти:
1 цибулина
1 склянка теплого молока
половина батона
2 зубці часнику
по пів кілограма яловичого й курячого фаршу
2 яйця
2 кг помідорів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарні хитрощі: 5 помилок приготування яєць
Приготування:
Підсмажити цибулину. Розмочити у молоці батон. Додати часник й збити блендером.
Два види фаршу покласти у різні посудини. Між ними поділити смажену цибулину, замочений батон. Додати по яйцю, дрібку чорного меленого перцю.
Помастити руки олією, щоб не прилипав фарш, і зліпити кульки. Викласти на глибоке деко або в форму для запікання. Пекти 15 хв. при температурі 180 градусів.
Зробити томатний соус. Полити окропом помідори, щоб зняти шкірку. Розминати товкачем і додати два зубці часнику й пучок порізаної петрушки. Сипнути 1 ст. л. цукру й перемішати. Залити мітболи і запікати 15 хв.
На український ринок вийшло "рослинне м'ясо". Як стверджують виробники, на смак від справжнього воно практично не відрізняється, натомість є екологічнішим і менш шкідливим для здоров'я людини.
Для приготування "рослинного м'яса" використовують гороховий білок, крохмаль і кокосову олію. Включають до складу також рис і квасолю.
Коментарі