Крафін — модна заміна паски, що поєднує в собі круасани та мафіни.
В основі випічки — дріжджове тісто, змазане розм'якшеним вершковим маслом. Там дуже багато сухофруктів, горіхів та цедри цитрусових.

Інгредієнти:
Для опари:
сухі дріжджі — 7 г
молоко — 170 г
цукор — 20 г
борошно — 140 г
Для тіста:
яйця — 2 шт.
цукор — 100 г
вершкове масло — 65 г
борошно — 250 г
мелений кардамон — 0,5 ч. л.
мелена куркума — на кінчику ножа
Начинка:
родзинки — 150-170 г
цедра 1 лимона
ром або коньяк
цукати — 150-170 г
мелений мигдаль — 50-70 г
вершкове масло — 75 г
вершкове масло — 10 г
яйце — 1 шт.
молоко — 20 мл
цукрова пудра
Приготування:
Змішати дріжджі, цукор і тепле молоко. Просіяти борошно через сито і додати в дріжджі з молоком. Перемішати, накрити харчовою плівкою або вологим рушником. Поставити в тепле темне місце на 1 годину. Опара повинна збільшитися в розмірі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забути про стандарти: рецепти незвичайних глазурей для пасок
В окремій мисці змішати цукор, сіль і яйця. На цьому етапі краще використовувати міксер. Маса повинна вийти пишною і світлою. Додати до суміші куркуму і кардамон і знову перемішати.
Додати цукрову яєчну суміш до опари і обережно перемішати ложкою. Просіяти борошно і частинами додавати в тісто, перемішуючи. Коли тісто стане щільним, вимісити його руками.
Потрібно вмішати м'яке вершкове масло в тісто. Повинна вийти ніжна текстура тесту, яке не липне до рук. Зібрати тісто в кулю і покласти в миску. Накрити рушником і поставити в темне тепле місце на 1,5 год.
Залити родзинки окропом, зцідити. Додати цедру і залити апельсиновим соком. Коли тісто підійде, розділити на 2 частини. Розкачати одну в тонкий пласт, але стежити, щоб тісто при цьому не рвалося. Його помастити вершковим маслом. Посипати меленим мигдалем, викласти сухофрукти і скрутити тісто в трубочку.
Для формування крафінів розрізати трубочку навпіл, але один край не дорізати до кінця.
Сформувати кульку, закручуючи розрізане тісто. Покласти у форму. Випікати крафіни в розігрітій до 200 градусів духовці 35-50 хв., залежно від розміру форми. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
Суддя "Майстер шеф. Професіонали-3" Ольга Мартиновська поділилася сімейним рецептом сирної паски. Вона швидше готується і гарантовано виходить ніжною.
"Моя бабуся пекла в печі велику паску з кисломолочного сиру. А потім діти з радістю розбирали її кожен по шматочку. Перед Великоднем саме час поділитися з вами рецептом смачної та неймовірно ароматної сирної паски", - пояснює фахівець.
Коментарі