субота, 01 травня 2021 10:15

Як приготувати ароматний крафін, який зараз у тренді

Крафін — модна заміна паски, що поєднує в собі круасани та мафіни.

В основі випічки — дріжджове тісто, змазане розм'якшеним вершковим маслом. Там дуже багато сухофруктів, горіхів та цедри цитрусових.

Автор: amazing-ukraine.com
  Рецепт паски: великодній крафін нагадує круасан
Рецепт паски: великодній крафін нагадує круасан

Інгредієнти:

Для опари:

сухі дріжджі — 7 г

молоко — 170 г

цукор — 20 г

борошно — 140 г

Для тіста:

яйця — 2 шт.

цукор — 100 г

вершкове масло — 65 г

борошно — 250 г

мелений кардамон — 0,5 ч. л.

мелена куркума — на кінчику ножа

Начинка:

родзинки — 150-170 г

цедра 1 лимона

ром або коньяк

цукати — 150-170 г

мелений мигдаль — 50-70 г

вершкове масло — 75 г

вершкове масло — 10 г

яйце — 1 шт.

молоко — 20 мл

цукрова пудра

Приготування:

Змішати дріжджі, цукор і тепле молоко. Просіяти борошно через сито і додати в дріжджі з молоком. Перемішати, накрити харчовою плівкою або вологим рушником. Поставити в тепле темне місце на 1 годину. Опара повинна збільшитися в розмірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забути про стандарти: рецепти незвичайних глазурей для пасок

В окремій мисці змішати цукор, сіль і яйця. На цьому етапі краще використовувати міксер. Маса повинна вийти пишною і світлою. Додати до суміші куркуму і кардамон і знову перемішати.

Додати цукрову яєчну суміш до опари і обережно перемішати ложкою. Просіяти борошно і частинами додавати в тісто, перемішуючи. Коли тісто стане щільним, вимісити його руками.

Потрібно вмішати м'яке вершкове масло в тісто. Повинна вийти ніжна текстура тесту, яке не липне до рук. Зібрати тісто в кулю і покласти в миску. Накрити рушником і поставити в темне тепле місце на 1,5 год.

Залити родзинки окропом, зцідити. Додати цедру і залити апельсиновим соком. Коли тісто підійде, розділити на 2 частини. Розкачати одну в тонкий пласт, але стежити, щоб тісто при цьому не рвалося. Його помастити вершковим маслом. Посипати меленим мигдалем, викласти сухофрукти і скрутити тісто в трубочку.

Для формування крафінів розрізати трубочку навпіл, але один край не дорізати до кінця.

Сформувати кульку, закручуючи розрізане тісто. Покласти у форму. Випікати крафіни в розігрітій до 200 градусів духовці 35-50 хв., залежно від розміру форми. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.

Суддя "Майстер шеф. Професіонали-3" Ольга Мартиновська поділилася сімейним рецептом сирної паски. Вона швидше готується і гарантовано виходить ніжною.

"Моя бабуся пекла в печі велику паску з кисломолочного сиру. А потім діти з радістю розбирали її кожен по шматочку. Перед Великоднем саме час поділитися з вами рецептом смачної та неймовірно ароматної сирної паски", - пояснює фахівець.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ароматний крафін, який зараз у тренді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути