четвер, 17 грудня 2015 16:09

Як легко приготувати Моцареллу вдома: 3 прості рецепти

Процес приготування удома сиру займає немало часу, але таким способом можна дуже зекономити. Тим більше, якщо мова йде про сири Філадельфія, Маскарпоне і Моцарелла. На святковий стіл завжди хочеться приготувати щось незвичайне, але за розумні гроші. Водночас, за власноручно приготовлений продукт можна бути спокійним за якість.
Автор: zakupka.tv
 

Домашня Моцарелла

Інгредієнти: (на 2 порції)

молоко - 1 л

натуральний йогурт - 125 г

сіль - 1,5 ч. л.

оцтова есенція (25%) - 1 ст. л.

Приготування:

Молоко з сіллю нагріти, але не доводити до кипіння. Додати йогурт, перемішати, додати оцет, добре перемішати і прибрати з плити.

Друшляк застелити чистою марлею згорнутої приблизно в 4 шари, вилити туди кисле молоко (сироватку не виливати), Добре віджати сир від сироватки.

Сформувати кульку з віджатої маси, покласти його в сироватку. Накрити рушником і дати охолонути.

Сир в чашці з сироваткою поставити на добу в холодильник, потім її злити. Зберігати в закритому пластиковому посуді.

Домашній сир Філадельфія

Інгредієнти:

молоко - 1 л.

сіль- 1 ч. л.

цукор - 1 ч. л.

кефір - 500 мл

яйце - 1 шт.

сік лимона - 1 ч. л.

Приготування:

Закип'ятити молоко, додавши в нього сіль і цукор.

Довести до кипіння і вимикнути газ.

Тепер додати кефір, помішувати поки маса не згорнеться.

У друшляк відкинути масу на марлю і дати сироватці стекти 20 хвилин. Можна час від часу помішувати.

Збити в окремому посуді яйце з лимонною кислотою (на кінчику ножа) - до утворення піни.

Додати отриману гарячу сирну масу в яєчну і продовжувати збивати до однорідного стану.

Відправити сир до холодильника охолоджуватися.

Маскарпоне в домашніх умовах

З 1 кг 500 г сметани виходить близько 1 кг 100 г сиру. Сир можете підсолити і навіть поперчити, якщо не збираєтеся готувати з нього солодких десертів.

Інгредієнти:

вершки - 400 мл. (пастеризованих, але не ультрапастеризоване) жирністю 15-20%

лимонний сік - 1 ч. л.

Приготування:

Вилити вершки в посуд і поставити на водяну баню. При постійному помішуванні, на мінімальному вогні, довести майже до температури кипіння (85 градусів) - коли вода ось-ось готова закипіти, але ще не кипить. У цей момент зняти посуд з вершками, відставити в сторону і налити лимонний сік. Перемішати

Повернути посуд з вершками на водяну баню. Вогонь має бути малим.

Постійно помішуючи, стежити, як змінюється структура вершків. Спочатку нічого не відбувається - вершки залишаються рідкими. Потім маса починає згортатися - і стає схожа на кефір. Маса ущільнюється і нагадує по консистенції густий крем. Зняти з вогню і дати охолонути 10 хвилин.

Поставити над порожнім посудом сито, в яке покласти марлю в 4 шари. Викласти сир і нехай стече сироватка - приблизно година. Потім підвісити - ще на годину, щоб зникли залишки сироватки, а сир ущільнився.

Тоді перекласти назад в сито. Зверху покласти вантаж (грамів 300) і поставити у холодильник на ніч.

Зараз ви читаєте новину «Як легко приготувати Моцареллу вдома: 3 прості рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути