Середа, 07 квітня 2021 15:29

Як із березового соку зробити смакоту - рецепти, які здивують

До складу березового соку входять поживні речовини, корисні для організму людини.

Такі елементи як кальцій, залізо, глюкоза, дубильні речовини й органічні кислоти допомагають боротися з авітамінозом, покращують імунітет. Також березовий сік позитивно впливає на стан шкіри й волосся.

Краще вживати свіжий напій, але в необробленому вигляді березовий сік можна зберігати не більш ніж 5 днів у прохолоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярославський поділився секретом приготування незвичайних сирників

Щоб смакувати соком увесь рік, його можна законсервувати на зиму в домашніх умовах.

Автор: pinterest.com
  Для того, щоб законсервувати напій на зиму, варто нагріти сік до 80°С і залити у простерилізовану банку або пляшку. Тримати напій потрібно в прохолодному темному місці.
Для того, щоб законсервувати напій на зиму, варто нагріти сік до 80°С і залити у простерилізовану банку або пляшку. Тримати напій потрібно в прохолодному темному місці.

Березовий сік з лимоном.

Інгредієнти:

- 3 л березового соку;

- 1 лимон;

- 150-200 г цукру.

Спосіб приготування:

Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не дайте йому закипіти, інакше всі корисні речовини випаруються. Наріжте лимон кружальцями й покладіть на дно банки. Зніміть піну. Коли рідина дійде до кипіння - додайте цукор. Помішайте рідину до повного розчинення цукру. Залийте в простерилізовані банки й щільно закрийте.

Березовий сік зі смородиною.

Інгредієнти:

- 3 л березового соку;

- 15 г лимонної кислоти;

- 10 гілочок смородини;

- 100-200 г цукру

Спосіб приготування:

Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Зніміть піну й додайте цукор і лимонну кислоту. Добре розмішайте напій. Гілочки смородини вимийте й наріжте так, щоб вони помістилися в банку. Розлийте сік у банки, щільна закрийте кришки й загорніть банки в ковдру.

Автор: pinterest.com
  Для того, щоб законсервувати напій на зиму, варто нагріти сік до 80°С і залити у простерилізовану банку або пляшку. Тримати напій потрібно в прохолодному темному місці.
Для того, щоб законсервувати напій на зиму, варто нагріти сік до 80°С і залити у простерилізовану банку або пляшку. Тримати напій потрібно в прохолодному темному місці.

Березовий сік "Ліптон".

Інгредієнти:

- 3 л березового соку;

- 100-200 г цукру;

- 15 г лимонної кислоти;

- 100 г сушених яблук;

- 1 лимон.

Спосіб приготування:

Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Додайте цукор, лимонну кислоту й сушені яблука. Залийте в стерильні банки, додайте 4 кружальці лимону щільно закрийте кришками.

Березовий сік починають добувати з першим весняним потеплінням. Зазвичай, у середині березня та на початку квітня, коли середньодобова температура сягає +5...6°C. Процес завершується, коли листя на деревах розпускається.

Зараз ви читаєте новину «Як із березового соку зробити смакоту - рецепти, які здивують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 618
Голосування Куди плануєте поїхати після всіх карантинів?
  • До моря. У теплі краї
  • У туристичні міста Європи
  • Подорожуватиму Україною
  • Провідаю батьків / родичів
  • Працюватиму. На поїздки немає грошей
  • Мені карантин не заважав подорожувати
Переглянути