Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 11:50

7 оригінальних рецепти голубців

Голубці вважаються традиційно українською стравою, хоча їх аналоги можна знайти в будь-якій національній кухні. Походження цього гарячого делікатесу приписують своїй країні багато народів. Китайці запевняють, що голубці - стародавні "предки" ролів, і саме в Китаї вперше був випробуваний метод їх приготування.

У кожної господині є свій рецепт приготування цієї страви. Якщо ж хочеться спробувати щось нове, можна поекспериментувати з різними рецептами.

Автор: ivona.bigmir.net
 

Голубці з грибами

Інгредієнти:

Білокачанна капуста - 10 листків

Вода

Сіль - за смаком

Олія - ​​2 ст. л.

Для начинки:

Свіжі гриби - 500 г або сушені гриби - 100 г

Томатна паста - 1-2 ст. л.

Рисова каша - 1/2 ст.

Сіль - за смаком

Приготування:

Капустяне листя проварити в киплячій воді 2-3 хвилин. Вийняти з води, дати воді стекти.

На кожен капустяний лист покласти 2 столові ложки начинки і загорнути його. Голубці підсмажити в олії, потім тушкувати в гусятниці або в духовій шафі на деку.

Подати з відвареною картоплею і салатом з огірків.

Для начинки сушені гриби помити і відварити, свіжі гриби відварити, дрібно нарізати, змішати з рисом і томатною пастою, посолити за смаком.

Голубці по-закарпатськи

Інгредієнти:

Капуста - 3 кг

Свиняча корейка - 1 кг

Свинячий жир - 150 г

Цибуля - 250 г

Сметана - 130 г

Томат-пюре - 40 г

Мелений перець, сіль

Приготування:

З головок капусти вирізати серцевину так, щоб листя не розсипалися. Покласти капусту в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні кілька хвилин. Коли капуста охолоне, відокремити листя і на кожному зрізати потовщену частину.

М'ясо нарізати тонкими скибочками, відбити, посолити і поперчити. На лист покласти скибочку м'яса, погашений в жиру цибулю, загнути з двох сторін і згорнути рулетиком.

На дно каструлі покласти кришку меншого діаметру, застелити її капустяним листям, скласти на них голубці. Накрити також капустяним листям, залити підсоленим окропом, додати залишки жиру і варити на слабкому вогні 1,5 ч.

Потім додати в голубці змішану з томатом-пюре сметану і поставити в гарячу духовку на 40 хв.

Сарми (болгарські голубці)

Інгредієнти:

Телятина - 500 г

Свинина - 300 г

Лук зелений - 1 пучок

Рис - 1/2 ст.

Йогурт - 1 ст.

Листя виноградні або капустяні - 30-40 шт.

Масло вершкове - 100 г або масло рослинне - 1/2 ст.

Петрушка, м'ята, перець, сіль за смаком

Приготування:

Цибулю подрібнити і обсмажити в олії, додавши трохи води, після чого перемішати з паприкою і відставити.

Додати дрібно нарізане м'ясо, рис, перець, м'яту і рубану петрушку. Залити все гарячою підсоленою водою і тушкувати до тих пір, поки рис не вбере всю воду.

Обдати листя гарячою підсоленою водою і викласти на кожен по чайній ложці готової начинки.

Згорнути голубці і укласти в каструлю. Додати 3/2 склянки води і чайну ложку жиру. Гасити на повільному вогні під закритою кришкою.

Йогурт злегка збити, додати розм'якшене масло, посипати паприкою. Подавати соус разом з голубцями.

Нафарширувати таким способом можна не тільки листя, але і солодкий перець, баклажани або цукіні.

"Ледачі" голубці

Інгредієнти:

Капуста - 1 шт.

М'ясо - 500 г

Морква - 1 шт.

Цибуля - 2 шт.

Бульйон - 1 ст.

Рис - 1/2 ст.

Томат - 1 ст. л.

Лавровий лист, перець, сіль - за смаком

Приготування:

Качан капусти обдати кілька разів водою і дрібно нашаткувати.

На дно каструлі покласти масло або маргарин і половину капусти. Нарізане шматочками м'ясо, терту моркву, томат обсмажити.

У каструлю з капустою покласти спочатку м'ясо, потім морква, на неї - сирий рис, залишилася капусту.

Додати лавровий лист, перець, трохи бульйону і тушкувати до готовності.

Голубці з рибним фаршем

Інгредієнти:

Капуста - 1 кг

Рис відварний - 100 г

Зелень петрушки і кропу - 10 г

Цибуля - 2 шт.

Соус сметанний

Масло вершкове - 2 ст. л.

Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Риба (фарш) - 400 г

Приготування:

Підготовлену капустину відваріть до напівготовності в киплячій підсоленій воді. У варених листя зріжте потовщену частину.

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на частины олії.

Рибний фарш змішайте з рисом, обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть і перемішайте.

На підготовлені листки капусти укладіть фарш, загорніть, надаючи виробу прямокутну форму.

Голубці обсмажте з обох сторін на вершковому маслі, після чого залийте сметанним соусом і запікайте в духовці протягом 8-10 хвилин.

Подавайте голубці по 2 шт. на порцію, полив соусом, в якому вони гасилися, і прикрасивши зеленню.

Голубці з ковбасою та яблуком

Інгредієнти:

Пшеничний хліб - 200 г

Капуста - 1 шт.

Варена ковбаса - 200 г

Яйце - 2 шт.

Маргарин або смалець - 2 ст. л.

Гірчиця - 2 ст. л.

Яблука - 4 шт.

Сіль - за смаком

Приготування:

Замочений і віджатий хліб, ковбасу пропустіть через м'ясорубку, додайте яйця, гірчицю, сіль. Перемішайте.

Відокремте від капустяного качана велике листя. Щоб зробити їх гнучкими і еластичними, обшпарте водою, підкисленою оцтом.

Приготований фарш покладіть на листя, скрутіть конвертом.

Обсмажте голубці на смальці або маргарині.

Додайте в сковороду трохи гарячої води, голубці обкласти нарізаними яблуками і тушкуйте, закривши кришкою.

Голубці з сиром "зимова казка"

Інгредієнти:

Капуста - 1/4 качана

Сир - 8 ст. л.

Борошно - 1 ст. л.

Рис - 1 ст. л.

Масло - 1 ст. л.

Яйце - 1 шт.

Цукор - 2 ч. Л.

Сіль - 1 ч. Л.

Сметана - 1 ст. л.

Приготування:

Від качана капусти середньої величини відокремити 5-6 листків, опустивши в каструлю з підсоленою кип'яченою водою, і варити 5-10 хвилин.

Потім перекласти капусту на друшляк, дати стекти воді.

Зрізати з листя товсті середні прожилки, покласти на середину кожного аркуша фарш і загорнути.

Після цього голубці викласти в каструлю, залити 1/2 склянки сметани і тушкувати в духовці до тих пір, поки капуста не стане м'якою.

Фарш: рис відварити в підсоленій воді, відкинути на решето, сир пропустити через м'ясорубку і змішати з сирим яйцем, борошном, відвареним рисом, розчином солі і чайною ложкою розтопленого вершкового масла.

Зараз ви читаєте новину «7 оригінальних рецепти голубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути