Кавою можна не тільки зігрітися в холодну пору, а й освіжитися у спеку. Додавши лід та інші продукти для створення смаку, вийде напій, котрий подають у модних дорогих кафе. А так кав'ярня може бути у кожного вдома.
Молоко з кавовим льодом

Інгредієнти:
Розчинна кава - 5 ч. Л.
Цукор - 5 ч. Л.
Ванілін - 1 щіпка
Вода - 250 мл
Молоко - 250 мл
Приготування:
Залити цукор і каву окропом, перемішати.
Дати трохи охолонути, додати ванілін і вилити в формочки для льоду. Поставити в морозильну камеру.
Насипати кавовий лід у склянки, залити холодним молоком.
Поставити в холодильник на 10-15 хвилин, щоб лід злегка підтанув і змішався з молоком.
Кавовий молочний коктейль

Інгредієнти:
Кава з льодом - 1 скл.
Молоко - 1 скл.
Кавове морозиво - 2 скл.
Ванільне морозиво - 1 скл.
Лід - 4 кубики
Кориця - за смаком
Цукор - за смаком
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси.
Перед подачею трохи намочити водою краї келихів і обсипати їх сумішшю цукру з корицею.
Акуратно розлити кавовий коктейль в келихи і подавати до столу.
Домашній холодний капучіно

Інгредієнти:
Молоко - 1 скл.
Шоколадний сироп - 1 ст. л.
Розчинна кава (порошок) - 1 ч. л.
Лід - 2 кубика
Цукор - за смаком
Кориця - до смаку
Приготування:
У блендері з'єднати молоко, шоколадний сироп, каву і лід.
Збивати до утворення піни. Потім додати за смаком цукор.
Розливаємо напій в келихи і прикрасити корицею. Відразу подавати до столу.
Кава з льодом по-тайськи

Інгредієнти:
Зварена міцна кава - 4 скл.
Вершки - 2 скл.
Згущене молоко - ¾ скл.
Цукор - 3 ст. л.
Мелений кардамон - 2 ч. Л.
Дрібно мелений мигдаль - ¼ ч. л.
Колотий або заморожений дрібними кубиками лід - за смаком
Приготування:
Потавити каструлю на середній вогонь. Налити в неї вершки, додати цукор і кардамон.
Чекати поки вершки тільки почнуть закипати, і відразу вимкнути вогонь.
Дати настоятися 15 хвилин під кришкою. Потім додати мелений мигдаль.
Перед подачею наповнити 4 склянки льодом, додати порівну ароматизовані вершки.
Зверху акуратно налити в склянки каву.
Апельсинова кава з льодом

Інгредієнти:
Свіжовичавлений сік 2 апельсинів
Цедра (шматочки) 2 вижатих апельсинів
Вода - 1 скл.
Цукор - 1 скл.
Холодна кава - 4 склянки
Приготування:
Закласти шматочки апельсинової цедри в каструлю з водою і цукром.
Кип'ятити все протягом 5 хвилин. Прибрати шматочки цедри і охолодити сироп.
Потім змішати апельсиновий сік з кавою і сиропом.
Налити апельсинову каву у високі келихи і зверху покласти подрібнений лід.
Прикрасити все часточкою апельсина.
Читайте також: Для смачного вишневого лікеру ягоди варять разом з листям
Кавовий смузі
Інгредієнти:
Свіжозаварена і охолоджена кава еспресо - 250 мл
Невеликий банан - 1 шт
Знежирений йогурт - 250 мл
Кориця - ¼ ч. л.
Какао-порошок - ½ ст. л.
Приготування:
Зробити пюре з банана. Додати йогурт і збити.
Налити свіжозаварену каву і ще раз збити.
Насипати какао і корицю до смаку.
Коментарі