пʼятниця, 12 травня 2017 10:11

5 ароматних страв на багатті для великої компанії
5

На багатті можна готувати не тільки шашлики чи запечені овочі. Ароматними виходить уха, гуляш та плов. Такими смачними як у казанку їх не можна приготувати на плиті. Багаття придає цим стравам свій присмак.

1. УХА

Автор: Missbagira.ru
 

Інгредієнти:

3 л води

1 кг будь-якої риби

6 картоплин

2 цибулини

2 ст. ложки пшона

пучок кропу або петрушки

сіль, перець за смаком

Приготування:

Воду вилити в казан, довести до кипіння. Додати нарізану картоплю і пшоно.

Рибу почистити, нарізати великими шматками і покласти в казанок через 10 хвилин після картоплі. Додати лавровий лист, сіль, перець, і варити ще хвилин 10.

Додати нарізану зелень і дати трохи настоятися.

Хашламу

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

1 л води

3 кг м'яса на кістці (баранина або свинина)

2 кг помідорів

1 кг баклажанів

2 кг моркви

1 кг солодкого перцю

1 кг цибулі

кілька тонких скибочок сала

сіль, перець за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 оригінальні страви-гриль від шеф-кухаря Вінченцо Барба

Приготування:

Всі інгредієнти нарізати великими шматками і розділити на 3 рівні частини. На дно казана викласти скибочки сала. Далі м'ясо і овочі в казан шарами в такій послідовності: м'ясо, перець, баклажани, помідори, цибуля, морква. Посолити, поперчити, додати лавровий лист.

Покласти наступний шар в такій же послідовності, потім ще один. Налити воду, накрити кришкою і поставити на середній вогонь.

Коли вода закипить, зробити вогонь у вогнищі зовсім слабким і томити на ньому блюдо протягом двох годин.

КУЛІШ

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

3 л води

2 склянки пшона

1/2 курки

500 г телятини

300 г сала

3 цибулини

Голівка часнику

Пучок кропу

Сіль, перець за смаком

Приготування:

Курку і телятину покласти в казанок, залити водою і довести до кипіння, і варити на повільному вогні 2 години. Додати промите пшоно і варити ще 30 хвилин.

Сало нарізати кубиками і витопити на сковороді, щоб вийшли шкварки. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до золотистого кольору.

Додати зажарку в куліш, посолити поперчити, додати дрібно нарізану зелень і часник.

ГУЛЯШ

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

1 кг яловичини

0,5 кг цибулі

100 г вершкового масла

4 зубчики часнику

2 моркви

½ селери

2 солодких перцю

4 помідори

1 кг картоплі

Сіль, перець, паприка, кмин

Приготування:

М'ясо, цибулю і часник нарізати на невеликі кубики. Розтопити в казанку вершкове масло, висипати цибулю і часник. Потримати на вогні, поки цибуля не стане прозорим.

Додати м'ясо, протушкувати 5 хвилин, додати сіль, паприку, залити водою, щоб вона покрила м'ясо. Перемішати і тушкувати на вогні протягом години.

Додати нарізані кубиками картоплю, моркву, селеру і перець, нарізаний півкільцями. Тушкувати ще 30 хвилин. Додати помідори, нарізані часточками, перець добре перемішати і залишити на вогні ще на 15 хвилин.

У тарілки з гуляшем насипати свіжу зелень (кріп, петрушка, кінза).

Плов

Автор: Missbagira.ru
 

Інгредієнти:

3 кг баранини або свинини

2 кг цибулі

2 кг моркви

2 кг рису

4 л води

3 головки часнику

Приготування:

Налити в казан олії і покласти нарізане великими шматками м'ясо.

Коли з м'яса повністю випарується рідина, додати до нього нарізаний півкільцями цибулю. Смажити, перемішуючи, поки цибуля не стане злегка золотистим.

Всипати натерту на крупній тертці або нарізану тонкими скибочками моркву. Коли морква стане м'якою, додати сіль і спеції, перемішати.

Налити в казан трохи води, і тушкувати м'ясо з цибулею і морквою під кришкою протягом півгодини.

Висипати в казан промитий рис, не перемішуючи його з м'ясом, розрівняти, залити водою. Накрити кришкою.

Коли рис майже повністю вбере воду, увіткнути в нього зубчики часнику.

Тушкувати під кришкою, поки вода не вбереться в рис повністю.

Зараз ви читаєте новину «5 ароматних страв на багатті для великої компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути