вівторок, 23 травня 2017 00:36

Уряд зробив дивні призначення

Кабінет міністрів призначив керівника Державної служби гео­логії та надр — усупереч рішенням судів. Тимчасовим виконувачем обов'язків голови став Олег Кирилюк.

Він виграв конкурс на посаду заступника керівника цього відомства. Однак через численні порушення судді скасували рішення комісії.

Олег Кирилюк — колишній член Партії регіонів, керівник Житомирської Державної архітектурно-будівельної інспекції. Місцеві ЗМІ охрестили його "недолюстрованим" чиновником. Його рішення на займаній посаді багато разів оскаржували в судах, а дії Кирилюка визнавали неправомірними. 2014-го губернатор Житомирщини Сидір Кізін намагався просунути його на посаду керівника управління Держгірпромнагляду в області. Але місцеві мешканці влаштували протест.

Активісти Автомайдану Житомирської області надсилали листа прем'єрові Володимиру Гройсману. Вказували, що Кирилюк має бути люстрований, а не призначений на високу посаду. Нагадували: він довів до банкрутства ВАТ "Червоненський цукровик", наймав "тітушок" і нацьковував на борців зі скандальним будівництвом АТБ у Житомирі.

Кирилюк є кандидатурою прем'єр-міністра Гройсмана та його соратника — заступника міністра аграрної політики й продовольства Максима Мартинюка, за інформацією від джерел.

Окрім цього, уряд призначив першим заступником керівника Держгеонадр не менш одіозного Миколу Фощія. Його вже рік лобіює міністр екології Остап Семерак. Ще у квітні торік навколо Фощія розгорнувся гучний скандал. Громадські активісти обурилися можливим його призначенням на посаду голови Держгеонадр. Опісля він подався на конкурс на посаду заступника голови відомства і виграв.

Микола Фощій очолював державне підприємство "Південукргеологія". Звідти його звільнили зі скандалом. Аудитор виявив нераціональне використання державних коштів, багатомільйонні заборгованості з виплати зарплат працівникам і доведення підприємства до банкрутства. Також Фощія звинуватили в порушенні антикорупційного законодавства. Він призначив сина своїм заступником. Окрім того, одіозний чиновник став фігурантом кількох кримінальних проваджень. Розслідування триває.

У жовтні торік Фощій і Кирилюк виграли конкурс на заступників голови Держгеонадр. Однак експерти оцінили його негативно. Члени комісії не поставили претендентам на посади конкретних запитань про розвиток Держгеонадр, першочергові завдання. З відеозапису видно, що відповіді слухали неуважно. Консультувалися з кимось по телефону, виходили із зали. Низка судів скасували рішення комісії та зобов'язали повторно провести конкурс.

Минулого тижня мав відбутися конкурс на посаду голови Держгеонадр. За дивним збігом обставин для його проведення не вистачило кворуму. Його перенесли на 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд зробив дивні призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути