пʼятниця, 24 березня 2017 07:50

Українці готові платити за те, щоб злодії сиділи в тюрмі

Автор: ФОТО З САЙТА www.rian.com.ua
  16 березня усуненого з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова (третій праворуч) випустили зі слідчого ізолятора під найбільшу заставу в історії України — 100 мільйонів гривень. Досі сума, яку вносили за вихід на свободу, не перевищувала 15 мільйонів
16 березня усуненого з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова (третій праворуч) випустили зі слідчого ізолятора під найбільшу заставу в історії України — 100 мільйонів гривень. Досі сума, яку вносили за вихід на свободу, не перевищувала 15 мільйонів

Кажуть, Крістін Лагард, почувши про заставу Насірова, зачинилась у кабінеті. Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду кілька годин рахувала, скільки років їй довелося б відкладати зі своїх щомісячних $40 тис., щоб назбирати 100 млн грн.

Гадаю, це жарт. Та й що нам за діло до посадового окладу керівника МВФ. Набагато цікавіше до рідної мінімалки примірятися.

Так от. Якщо народитися в один рік із Гаєм Юлієм Цезарем, тобто 102-го до Різдва Христового, й одразу влаштуватися на 3200 грн зар­плати, то до 2317 року цілком можливо заробити на заставу для Романа Насірова. Напевне, дружина голови Державної фіскальної служби якось так і вчинила.

Вимірюють люди насіровські мільйони також в інших зрозумілих для них одиницях. На цю суму можна обладнати медичні кабінети для тисячі дитячих будинків, кажуть представники одного з благодійних фондів. Або закупити навчальну техніку для понад 830 сільських шкіл, додають освітяни. 100 млн — це чотири річних бюджети Яготина на Київщині, зазначає мер міста.

Та найбільше нечувана застава збурила волонтерів і фронтовиків.

На передовій стоїть понад десяток піхотних бригад. Можна було б у кожну дати по 100 тепловізорів — підрахував голова фонду "Повертайся живим" Віталій Дейнега. Або закупити для армії 200 реанімобілів. Чи 100 безпілотників, які б обстежили всю лінію зіткнення за один виліт.

Українці взялися рахувати чужі гроші не від заздрощів.

Родичі Насірова не заставу внесли. Вони продемонстрували абсолютну зневагу до суспільства. Осібність існування багатійського племені — від війни і від народних проблем. Показали зверхність. Голубу кров.

Вони ж не життя свого Ромчика рятували. Боки його рятували і тендітні сідниці, яким і горошина під трьома матрацами муляє. Йому, бачте, недостатньо комфортно в привілейованій "хаті" за $5 тис. на місяць. Де окрім персонального душу з бойлером, обкладеного плиткою теплого туалету, плазмового телевізора, інтернету та іншої стандартної для елітних клієнтів дрібноти, і нема нічого. Хіба може Ромчик аж два місяці жити в таких жахливих умовах? Та й що таке прихильність "смотрящіх" Лук'янівського СІЗО, хай вони й у авторитеті, після покровительства на вищому державному рівні!

Спочатку слідчі органи, а потім і суд доводитимуть винуватість донедавна голови Державної фіскальної служби.

Чи доведуть — невідомо. Попри задекларовані захмарні мільйони, попри видимі казкові статки родини. Попри, зрештою, легко видобуті з сімейної кишені 100 млн. Така вже наша судова система: сліпа, невміла.

Тому й лунають пропозиції зібрати з кожного українця по дві-три гривні й внести до державного бюджету. А багато хто й десятку згоден пожертвувати — аби перебити внесену родиною Насірова заставу.

Українці ладні заплатити, щоб той опинився за ґратами. Як на мене, ідея слушна. Існує ж суд присяжних, де вирішальним є слово представників народу. Хай буде й народна застава.

Зараз ви читаєте новину «Українці готові платити за те, щоб злодії сиділи в тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути