пʼятниця, 29 жовтня 2010 04:34

У депутати масово мобілізувалися безробітні

У депутати масово мобілізувалися безробітні

Місцеві вибори на Львівщині нагадують 1991-й, або й навіть кінець 1980-х. Тоді йшла боротьба з Комуністичною партією. Тепер замість комуністів виступає Партія регіонів. Але не ідеологічно — ідеології в цієї політичної сили ніякої немає. Це партія інтересу — роздерибанити цю країну до решти.

У депутати масово мобілізувалися безробітні й бізнесмени. Це якийсь неадекватний здвиг. На початку 1990-х не було багато ні перших, ні других — усі виглядали більш-менш працевлаштованими. А зараз гірко від того, що люди, які й самі собі не дали ради, раптом вирішили керувати і покращити свій матеріальний стан. Хочуть знайти застосування своїм умінням і навичкам не в, приміром, будівництві доріг, які так потрібні нашій країні, а через мандат. Депутатство стало професією, а не громадянським обов'язком, де не стільки заробляють гроші, скільки дарують свій час, знання та здібності.

Бізнесменів на Львівщині, може, не більш як 5 відсотків. Але хтось їх переконав, що люди проголосуть за них на всі 108 процентів. Багачі йдуть за мандатом з огляду на дві речі: захистити свої статки і збагатитися. Захистити — від своїх бізнес-конкурентів, не від Партії регіонів, бо перед нею з її податковою, міліцією та СБУ вони абсолютно беззахисні. Тому серед багачів більшість — креатури "регіоналів". Але про це вони не кажуть, сором'язливо прикриваються фіговими листками від інших партій. А збагатитися можна на землі. Інших ресурсів не лишилося.

Чи є сподівання, що щось зміниться? Важлива боротьба і головне, вв'язуватися в неї. Серед людей немає великого ентузіазму підтримувати політичні партії. Захищати свій інтерес — так, а інтереси Юлії Тимошенко чи Арсенія Яценюка, які надто ототожнили свої партії зі власними персонами, мені байдужі. Боротися за чиєсь щастя вже не цікаво. Мені йдеться про моїх дітей і країну, в якій я житиму.

Зараз ви читаєте новину «У депутати масово мобілізувалися безробітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути